Tanju Çolak, youtube kanalında yaptığı yorumda  “Trabzonspor yoluna devam ediyor. Kaldığı yerden devam ediyor! 
Bu maç 3 skorlu maç olur dedim. Maç bir başladı ilk 4 dakikada Trabzonspor 2 tane yüzde yüz net gollük pozisyonu kaleciyi vurda olmadı. Trabzonspor’un attığı ilk Nwakaeme, sahanan en iyisi. Muhteşem bir oyuncu. Niçin oyundan alıyorlar onu da anlamış değilim. Pas veriyor mu, organize ediyorum, iyi çalım atıyor mu, direkt kaleye gidiyor mu evet. Gel gör ki oyundan alınıyor. Şaşırdım.. 
Golden önce  3 saniye öncesini gördün mü? Ver kaç, ortalama ve gol. Sen rahatsız etmesen, sen hala kavga ederken Göztepeli arkadaşlar golü yiyeceksin. 


Trabzonspor çok rahat gol atıyor, çok rahat pozisyona giriyor. 2. bölgeden 3. bölgeye çok güzel taşıyor. Trabzonspor her bölgede ister pas yapıyor, ister topun kendisinde kalmasını sağlıyor. 90 dakika boyunca oyunu yönlendiren bir Trabzonspor vardı. Ne zaman oyunu kaseti dersek görülen kırmızı kart ister istemez Trabzonspor’un biraz daha defans anlayışına bürünmesine, kendi bölgesinde karşılamasına neden oldu. Orada da çok da iyi markaj yaptılar, defans muhteşemdi.. Göztepe’ye de hiç bir açık vermedi. 
Göztepe’nin 2-1’den sonra da oyunu yoktu. Devamlı top çevirme.” dedi. 

ŞAMPİYONLUK KALİTELİ OYUNCULARLA OLUR
Tanju, sözlerine şu şekilde devam etti: “Trabzonspor 9. haftadan bu tarafa kaybetmiyor deplasmanda.. 7 hafta kaldı, Salı günü Fenerbahçe ile maçı var. 
Bu maçta moral buldular. 
Çok da iyi bir birini seven, anlaşan, aynı düşüncede olan, aynı azimde olan bir Trabzonspor var.. 
Trabzonspor İstanbul’da Galatasaray ile oynadığı maçta mağlup olmadığı zaman bu senenin şampiyona Trabzonspor olur. 
Trabzonspor Galatasaray’dan daha rahat gol atıyor, zor gol yiyor, daha çok pozisyon kuruyor, topu iyi çeviriyor, geçişleri iyi yapıyor ve oyunu dengeliyor. Topun kendisinde kalmasını sağlıyor Trabzonspor. 
Şampiyonluk kaliteli oyuncularla olur. 
Trabzonspor’da öyle. Nwakaeme, Abdülkadir, Sosa, Parmak, Sörloth var.. Kim yok.. 
Trabzonspor bu kadroyu koruyun,  3 -  4 sene ilk 3’e oynar..”