61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü nedeniyle Türkiye’de bakanlıklar vatandaşlara ‘Evde kal’ uyarıları yapıyor. Bordo-mavili futbolcu Uğurcan Çakır’da futbolcuların evlerinde kaldığı bu günlerde dikkat çeken bir karar aldı. Uğurcan Çakır, sosyal medyadan Trabzonsporlu taraftarlara seslenerek sorularını yanıtlayacağını açıkladı. 
Bu paylaşımın ardından sosyal medyadan binlerce soru Uğurcan’a soruldu. 


Uğurcan Çakır, bu sorulara ise içtenlikle yanıt verdi. 
Uğurcan, ‘Şampiyonalar ligi finalindesin. Son dakikalarda rakip tehlikeli bölgeden frikik kullanacak, topun başında kimin olmasını istemezsin” sorusuna, “Messi” yanıtını verirken FİFA mı PES mi sorusuna da “FiFA’ yanıtını verdi. 
“Allison mu, Oblak mı?” sorusuna “Oblak” yanıtını veren Uğurcan, “Takımda en komik kim?” sorusuna da, “Kendimi saymazsak Parmak ve Doğan’ diye yanıtladı. 


Uğurcan, “İlk gittiği maç hangisi” sorusunada, “2004 - 2005 sezonu Olimpiyat Stadyumu 5 - 0 yendiğimiz İstanbulspor maçı” diye yanıt verdi. 
Kaleci olmasında en büyük etkisinin annesi ve babası olduğunu ifade eden Uğurcan, son okuduğu kitabı ise Salman Jayesh KHanna’nın Ruhsat Düşünce kitabı olduğunu ifade etti. 

Futbol dışında genelde evinde eşiyle zaman geçirip kitap okuyup oyun oynadığını ve dizi izlediğini kaydeden Uğurcan, en sevdiği yemeğin de et döner olduğunu ifade etti. 

Uğurcan  son olarak ise vatandaşlara evde kalmaları çağrısında bulunarak, "Çok dikkate almamız gereken bir durum. Hepimizin yetkililerin çağrılarına titizlikle uyması şart. Hem kendi sağlığımızı hem de başkalarının sağlığını düşünmemiz gerekiyor. Lütfen gerekli olmadıkça evden çıkmayalım" ifadeleriyle paylaşımı bitirdi.