Bayraktar’ın Trabzonsporlu olmadığını da vurgulayan taraftarlar, bu sözlerin Trabzonspor camiasını bağlamayacağını ve bu tür söylemlerin haklı mücadeleye gölge düşürdüğünü ifade etti.



İNCE AYAR DEĞİL ADALET İSTİYORUZ

Bordomavi.net Trabzonsporlular Birliği yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bugün Trabzon’da katıldığı bir açılışta, yaptığı tuhaf açıklamayla tepkileri üzerine çekti.

Bayraktar, konuşmasında “Trabzon gülerse Türkiye güler. Trabzon kalkınırsa Türkiye çok büyük mesaj verir. Şimdi bizim hakkımız olan Trabzonsporumuz'un kupasını almak için de çok ince ayarlı bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hakkı olan Trabzonsporumuz'un kupasını da Trabzonspor'un müzesine getireceğiz. Allah inşallah bunu bize nasip edecek” ifadelerini kullandı. Ve bakanın bu açıklaması, biz Trabzonspor taraftarlarının hiç hoşuna gitmedi...

3 Temmuz’dan bu yana haklı mücadelesini adalet, dürüstlük ve şeffaflık temelinde veren Trabzonspor’un “ince ayarlara” ihtiyacı olmadığını, en başta bu şehri “tanıyan” Bayraktar’ın bilmesi gerekirdi.

Trabzonsporlular, sadece bir tanesinin ispatları ortaya dökülen, fakat nicesi çalınmış şampiyonluklarının peşine düşmüşken ve defaatle “adalet” çağrısında bulunurken, ülkenin bakanının haklıyı haksız duruma düşürebilecek bu açıklamalarının hiçbir mantıklı dayanağı yoktur.

Geçmiş tecrübelerden ve kişilerin kimliklerinden anlaşılacağı üzere “Trabzonsporumuz” sözlerinin samimiyeti ortadayken, milyonlarca insanın en kıymetli değeri olan Trabzonspor isminin, birtakım siyasi amaçlar ve alkış isteyen şovlar uğruna bu tür ifadelerle bir arada anılması kabul edilebilir değildir.

Bugüne değin tek başına savaşan Trabzonspor, tam da haklı davasında sonuca doğru yürürken ortaya atılan bu sözlerin altındaki amaç ve niyeti de siz büyük Trabzonspor taraftarlarının yorumuna bırakıyoruz.

Bizler ayrımcılık ya da kayırılmak istemiyoruz. Bizler adalet istiyoruz. Hakkımızı talep ediyoruz. Bu haklı talebin bilinçli ya da bilinçsiz kirletilmesine de müsaade etmiyoruz!

Bordomavi.net Trabzonsporlular Birliği”



HAKKIMIZ OLAN İÇİN AYARA GEREK YOK

Trabzonspor taraftar gruplarından Vira da yine internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon Milletvekili, aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın bugün yaptığı Trabzonsporumuz'un kupasını almak için çok ince ayarlı bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hakkı olan Trabzonsporumuz'un kupasını da Trabzonspor'un müzesine getireceğiz. açıklamasını büyük şaşkınlıkla ve üzüntüyle takip ettik.

Galatasaraylı olan; Galatasaraylı oluşunu, TT Arena'nın açılışında yaşanan olayların akabinde dönemin Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın yaptığı açıklamada kullandığı "Sayın Bayraktar dün beni aradı, 'Benim nasıl koyu bir Galatasaraylı olduğumu biliyorsun' diyerek üzüntülerini belirtti. Benim için de bu konu bitmiştir. Kulübümüzün üyesi, çok iyi bir Galatasaraylı'dan bahsediyoruz." ifadeleriyle bir kez daha kamuoyunun izleme şansı bulduğu, seçim sürecinde yaptığı "Trabzonlular'ın yüzde 90'ı ikinci takım olarak Galatasaray'ı destekler" açıklamalarını da aynı şaşkınlıkla takip ettiğimiz ve tepki verdiğimiz sayın Bayraktar'ın sözde hakkımızı savunma adına yaptığı "ince ayar" açıklaması Trabzonspor'un haklılığını gölge düşürmekten başka bir işe yaramamıştır.

Trabzonspor'un herhangi bir siyasi iradenin "ince ayarına" ihtiyacı olmadığı gibi Trabzonspor taraftarının da böyle bir beklentisi yoktur. Trabzonspor'un hakkı olan kupayı ve tüm bu süreçteki haklılığımızı değersizleştiren bu söylemleri kabul etmiyor; kendi düşüncemiz, beklentimiz olarak görmüyoruz.

Mecliste şikecileri kurtarmak için "ince ayar" çekilirken sesini çıkarmayan ayırımsız tüm siyasilerimizin Trabzonspor'un haklarını koruma maksatlı açıklamalarını da anlamsız bulduğumuzu ayrıca belirtmek istiyoruz.

Camialarının şike operasyonunu "siyasi" olarak nitelendirdiği; Sayın Bayraktar'ın da bu açıklamasıyla ellerine koz verdiği Fenerbahçeliler'in ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Erdoğan Bayraktar'a verdiği tepki "haklıyken haksız olma yönündeki kaygılarımızın" haklılığını göstermiş oldu.

Tam da bu noktada daha 1 gün önce Trabzon Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı bir toplantıda "Trabzonspor'un haklı şampiyonluğunun da verilmesini bekliyoruz" sözlerine Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz'ın ”Sayın başkan, şampiyonluk verilmez alınır. Size de bu yakışır. Bence bundan sonra gündemi ‘bize verin’ diye oluşturmamak lazım. ‘Bu yıl değilse bile gelecek yıl, ondan sonraki yıl biz bunu alnımızın akıyla, terimizle, hak ederek almasını biliriz diyebilmek lazım’ şeklindeki cevabını da hatırlatmak istiyoruz.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın sözlerinin Trabzonspor'un geçtiğimiz yıl vermiş olduğu mücadeleyi değersiz kılışını; Trabzonspor'un emeğiyle, alnının teriyle kazandığını, hakkı olanı yok sayan nitelikte açıklamalarını "Bakan Trabzonlular'a ağzının payını verdi" ana fikriyle haber yapan medyayı ve gururla paylaşan Fenerbahçeliler'i de bugün daha tutarlı tepkiler vermeye davet ediyoruz.

Zira Trabzonspor'un emeğini yok sayan, şampiyonluk kupası için "ince ayarla" çalışmalarımızı sürdürüyoruz diyen her iki bakan da aynı siyasi iradenin mensubu.

Son olarak bir kez daha siyasilerimizi, hangi partinin mensubu olursa olsunlar Trabzonspor üzerinden siyaset yapmamaya özen göstermeye çağırıyoruz.

Farklı dünya görüşleri üzerinde, farklı siyasi görüşler üzerinde bizleri bir araya getiren en büyük unsur, tutkumuz, yaşam biçimimiz Trabzonspor'un siyaset içinde kullanılması en çok Trabzonspor'a zarar vermiştir ve verecektir.

Trabzonspor sevgisiyle tüm farklılıklarımızla bir araya gelirken farklılıklarımız içine Trabzonspor ile ilgili konuları sokmayalım; Trabzonspor'u siyasetten uzak tutalım.