61Saat Spor Servisi - Trabzonspor’un efsane futbolcularından Tuncay Soyak’tan bugün oynanacak Trabzonspor-Gençlerbirliği maçı öncesi dikkat çeken açıklama geldi.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇA ÇIKMADI, TRABZONSPOR ÜST LİGE ÇIKAMADI

1973 yılında Trabzonspor ve Gençlerbirliği arasında oynanacak mücadeleye Gençlerbirliği çıkmamış ve maç 3-0 Trabzonspor lehine sonuçlanmıştı. Bordo Mavililerin averajla lige çıkması için mücadeleyi 4 gol farkla kazanması gerekiyordu. Gençlerbirliği takımı günün şartlarıyla Giresun’a kadar gelip maça çıkmamış ve Trabzonspor ligden çıkamamış Kayserispor çıkan taraf olmuştu.

SOYAK "48 YIL ÖNCESİ İÇİN HESAP KESME GÜNÜ"

O dönem yaşanan bu olay akıllarda tazeliğini korurken Trabzonspor’un efsane futbolcularından Tuncay Soyak “Sap döner, keser döner ,gün olur hesap döner. bugün Gençlerbirliği için kırk sekiz yıl önceki 1973 yılında emeklerini çaldığıniz TRABZONSPOR için hesap kesme günü.”açıklamalarını yaptı. 

Trabzonspor bugün Gençlerbirliği’ni mağlup etmesi halinde Ankara ekibi bir alt lige düşecek ve Kayserispor ligde kalacak. Mağlup olması durumunda ise Kayserispor’un maç sonucu beklenecek.