Trabzonspor'un Avrupa macerası bu akşam oynadığı PSV maçı ile son buldu. Avrupa Kupaları'na ilk etapta UEFA Kupası ile başlayan ve Atletic Bilbao ile karşılaşan Trabzonspor, şike soruşturmasının başlaması ile Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligine alınarak burada Avurupa macerasına devam etti.
İlk defa katıldtığı Şampiyonlar Ligi'nde İnter gibi bir devi kendi evinde 1-0 yenen Avni Aker'de de berabere kalan Trabzonspor grubunda 3. olarak UEFA kupalarına katılırken çekilen kuralarda ise PSV ile eşleşti.
PSV ile Avni Aker'de ilk karşılaşmasında 2-1'lik skorla yenik ayrılan Trabzonspor bugün ise Hollanda'da kelimenin tam manası ile hezimet yaşadı.

İYİ BAŞLADIK AMA OLMADI
Maça Avni Aker'de olduğu gibi iyi başlayan Trabzonspor fakat yine iyi götüremedi. Maçın ilk dakikalarında Olcan ile başlayan Burak ile devam eden Colman'ın da eklenmesi ile mükemmele yakın bir pas organizasyonu yapan Trabzonspor müthiş bir gol fırsatını kaçırdı. Bu paslaşmalarla Olcan, kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak topu ağlara gönderemedi.
Bu pozisyonun ardından PSV Trabzonspor üzerine doğru yüklenirken, Celustka'nın topa müdahale etmek istediği sırada, ayağı ile dokunduğu PSV'li oyuncunun kendini yere bırakmasına Fransız hakem tereddütsüz penaltıyı çaldı.

BURAK YILMAZ'IN GOLÜ İLE UMUTLANDIK
PSV'nin 1-0 öne geçmesi ile yine maçın başında yenik duruma düşen Trabzonspor daha ilk yarının ortalarında defans hataları ile maç 3-0'a geldi. Bu dakikalarda maçın 3-0 gibi ezici üstünlekle devam etmesi bütün Trabzonsporlu taraftarlarda büyük bir endişe yarattı... Ancak, Burak Yılmaz'ın Avrupa'da atığı ilk golle Trabzonspor taraftarları birazda olsa umutlandı.

KABUS GİBİ KIRMIZI KART
Burak'ın golü ile umutlanan Trabzonspor taraftarları gole çokta fazla sevinemeden kabus yeniden başladı. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir performans sergileyen ve bu sayede adı Real Madrid ile birlikte anılan Tolga'nın Mustafa Yumlu'ya pas atmak isterken PSV'li oyuncunun topu alarak gole doğru gitmesi derin sancıların yeniden başlangıcı oldu. Tolga topu hatasını telafi etmek için ceza sahasının dışında topu elle kesmesine hakem direk kırmızı kart gösterdi. Tolga'nın kırmızı kartla oyundan atılmasının ardından Henrique ve Onur değişikliği geldi. Yani kısaca Tolga yerini, sakatlığı dolayısı ile uzun süredir oynamayan Onur'a bıraktı.

TRABZONSPOR TARAFTARLARINA ÖVGÜ
Maçın bu dakikasından sonra Trabzonspor artık oyunu bıraktı ve ilk yarının sonunda 3-1'lik skorla soyunma odasına gidildi
Ancak maçın ikinci yarısında 10 kişi kalan Trabzonspor, taraftarlar saldırmasını beklerken futbolcular oyunu skoru kabullenmiş gibi kendi ceza sahasına çekilerek PSV'nin üzerine gelmesini bekledi. PSV'nin yaptığı pas organizasyonlarına Hollanda'lı taraftarlarlar 'Oley' diye karşılık verirken bu sırada statda bulunan Trabzospor taraftarları da seslerini yükselterek sloganlar atmaya başladı. "Bize her Trabzon" sloganı ile stadı inleten Trabzonspor taraftarları övgüye layık görüldü.
ikinci yarının başında skor 4-1'e gelirken maçta bu skorla bitti.

ÖNCE UEFA, SONRA ŞAMPİYONLAR LİGİ, ARDINDAN YİNE UEFA
Trabzonspor önce UEFA Kupası, ardından Şampiyonlar Ligi ve yine UEFA kupası ile başladığı Avrupa macerası kelimenin tam anlamıyla hezimetle bitti. Şampiyonlar Ligi'nde hiç bir takıma karşı bu şekilde ezilmeyen Trabzospor ne yazıkki PSV karşısında bariz defansif hatalarla turu kaybetti.
Şimdi ise herkesin aklında tek bir soru, "Olcan, maçın ilk dakikalarında yapılan mükemmel pas organizasyonu ile kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu gol yapsaydı skor ne olurdu?"

ŞENOL HOCANIN TERCİHLERİ
Öte yandan takım içerisindeki bu isteksizlik bir yandan Şenol Güneş'in oyuncu tercihleri ise bir hayli tartışma konusu olacak gibi.. Haftalardır maçlara sonradan giren Henrique'nin bu maçta ilk 11'de başlaması Halil'in kenarda bekletilmesi, hem PSV ile oynana ilk karşılaşmada hemde Kayserispor maçında bariz hatalar yapan defansa neşter vurulmaması, Olcan'ın ikinci yarı oyundan çıkarılması, geçen hafta formsuz olduğu gözlenen Zokora'nın 90 dakika boyunca oyunda kalması gibi sorular bu haftanın tartışma konusu olacağı benziyor...

FRANSIZ HAKEM FRANSIZ KALDI
Maçın Fransız hakemi kelimenin tam anlamıyla bu akşam bütün takdir haklarını PSV'den yana kullandı. PSV'li Williams'ın yaptığı sert faullere kart göstermeyen Fransız hakem, Trabzonsporlu futbolcuların en ufak müdahalelerine ise hemen düdük çaldı. Bu sırada Şenol Güneş'in hollanda televizyonlarına yansıyan sesi dikkat çekti. Faule itiraz eden Güneş, PSV'nin teknik direktörünün tepkisine, 'İngilizce 'iki oldu iki oldu' şeklindeki tepkisi ekranlara yansıdı... Kısaca Fransız hakem Trabzonspor'a Fransız kaldı...