Başarılı hoca, Bordo-Mavililer'in başında çıktığı üst üste 7 Avrupa Ligi maçında yenilgi yüzü görmezken, bu alanda bir ilke imza attı.

Yeni sezon öncesi takımın başına geçen Mustafa Reşit Akçay, kısa sürede farkını ortaya koydu. Geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon ile PTT 1. Lig’e damgasını vuran Akçay, bir üst klasmanda da kalitesini gösterdi. Bordo-Mavililer’le 7 UEFA Avrupa Ligi maçına çıkan Akçay, bu karşılaşmalarda tarih yazdı. Karadeniz ekibinin başında çıktığı bu kritik sınavların 6’sını kazanan Akçay, birinden ise beraberlikle ayrıldı. Avrupa arenasında üst üste 7 maçı kaybetmeyen başarılı teknik adam, Trabzonspor tarihinde bir ilke imza attı. Akçay’ın Trabzonspor’u, 7 maçta rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece 5 gol gördü. Sergiledikleri performansta takım olmanın önemli bir etken olduğunu belirten Mustafa Reşit Akçay şunları söyledi:

‘Tek yürek olmalıyız’


Ben ve oyuncularım sahaya inanarak çıkıyoruz. Önemli olan zaten takım olmak. Maç sonunda yedeği, oynayanı herkes sevinirse bir şeyleri başarmışız demektir. Biz şu anda bunu başardık. Bundan sonra da yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Tek arzumuz Trabzonspor’un başarılı olması.” Bu arada Akçay, Bosingwa’nın yorgunluk nedeniyle Apollon maçının 80. dakikasında çıkmak istemesinin alkışlanması gereken bir hareket olduğunu söyleyip, “Tam bir profesyonel gibi davrandı. Oyunculuk karakteri de bunu fazlasıyla gösteriyordu zaten. Genç oyuncularımızın ondan öğrenmesi gereken çok şey var” diye konuştu.