İŞTE YAŞANAN GELİŞMELER


Davanın ikinci gününde ilk olarak Olgun Peker hakkındaki iddialar okundu. Sonrasında da Aziz Yıldırım ile ilgili bölüme geçildi. Duruşmayı izleyemeye gelen bazı kişiler "arındırılmış bölge" deki yakınları için hazırladıkları "dürüm kebap" ları tellerin üzerinden attı. Güvenlik görevlileri de sıradışı duruma müdahale etti..



14:00 Kayıt cihazında yaşanan teknik aksaklıktan sonra duruşmanın ikinci oturumuna başlandı...

13:45 Verilen ara halen daha devam ediyor. Bu arada Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ve Murat Özaydınlı da Silivri'ye geldi...

13:25 Duruşmanın ikinci bölümünde, iddianamede Aziz Yıldırım'la alakalı olan bölümler okunacak...

12:15 Duruşmaya 1 saat ara verildi...

11:52
Fenerbahçe Yönetimi'nden şu ana kadar 2 yönetici Silivri'ye geldi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın duruşmasına devam edilirken, Asbaşkan Ali Koç ve Yönetici Ünal Uzun Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

11:45 İddianame'nin 137. sayfası geride kaldı.

11:20 Davada yargılananlar arasında bulunan Giresunspor eski yöneticilerinden Coşkun Çalık'ın, iddianame okunurken geçirdiği kısa süreli rahatsızlığın ardından duruşmaya ara verilmişti. İddianame yeniden okunmaya başlandı...

11:10 Duruşmaya ara verildi

10:40 İddianamenin okunduğu sırada Aziz Yıldırım'ın sık sık önündeki dosyalara bakarak bazı notlar aldığı gözlemlendi.

10:10 Avukatlar, cuma gününe kadar iddianamenin okunacağını, Çağlayan'daki duruşmada hareketli saatlerin yaşanacağını belirtiyor.

10:05 Silivri'deki ikinci duruşma 5 dakika önce başladı.

10:00 Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, duruşmanın yapılacağı salona elinde 2 klasörle geldi.

Aziz Yıldırım ve yöneticilirin de yargılandığı tarihi davanın ikinci duruşması, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde bugün saat 09.53'te başladı. Dünküne göre daha küçük boyutlu bir salonda yapılan duruşmada iddianamenin okunması işlemi devam ediyor.

Türk Sporundaki tarihi davanın ilk duruşmasının yapıldığı salonda bugün Balyoz Davası'nın duruşması yapıldığı için, bugünkü duruşma yerleşke içerisindeki daha küçük bir salonda yapılıyor. Bugünkü duruşma salonu dünkü salonun 4'te 1'i büyüklüğünde olduğu için, sanıklar da daha sıkışık bir düzende oturuyor. Ancak Aziz Yıldırım, dün olduğu gibi bugün de sanık sırasının en önünde ve sağ tarafında dosyalarıyla birlikte hazır bulunuyor.
DÜNKÜ DURUŞMANIN DETAYLARINI GÖRMEK İÇİN TIKALYIN...

devamı...

Davanın dünkü duruşmasına göre bir başka farklılık da sanıkların salona düne göre daha geç getirilmeleri. Saat 09.30'de salona getirilen sanıklar, oturma düzeninin sağlandığı yaklaşık 20 dakikalık sürede, yakınları ile selamlaşma ve avukatları aracılığıyla yakınlarıyla iletişime geçme imkanı buldu.

Duruşma salonunda Yıldırım'ın yakınlarından Acar Yıldırım ve Ali Yıldırım bulunuyor. Yıldırım'ın diğer yakınlarının Silivri civarındaki bir otelde bulunduğu öğrenildi. Bu arada salona ilk olarak saat 08.45'te Asbaşkanlardan İlhan Ekşioğlu'nun eşi ile kızı Tauna geldi. Aziz Yıldırım'ın dünkü çağrısına uyan Fenerbahçe taraftarı ve yöneticiler ise bugünkü duruşmaya katılmadı. Silivri'de de kar yağışı başlamış durumda.

Tutuklu sanıklardan Bülent İşcan sağlık sorunları nedeniyle bugünkü duruşmaya da katılamadı. Mahkeme Başkanı Ekinci, İşcan'ın sağlık raporunun mahkemeye getirilmesini istedi.

DÜNKÜ DURUŞMANIN DETAYLARINI GÖRMEK İÇİN TIKALYIN...