Sezon başında da Trabzonspor'dan ayrılmak isteyen Florent Malouda'ya yönetim, "bonservisini bedelsiz olarak vermeyi teklif etmiş" Fransız oyuncu ise kulübe jest yaptığını iddia ederek bir yıllık daha alacağı 2.5 milyon euro'dan vazgeçerek yıl sonuna kadar hesabına yatırılması gereken 1.6 milyon euro'nun ödenmesi ve bonservisinin de bedelsiz olarak kendisine verilmesi durumunda ayrılabileceğini yönetime iletmişti.

Hami Mandıralı'nın gidişinde de önemli rol oynayan Malouda, kendi dilini konuşan Vahid Halilhodzic'in gelişiyle yükselişe geçmiş idmanlarda da parmak ısırtmıştı. Fakat Rostov'un kasetlerinin izlenmesini protesto ederek başlayan krizde Boşnak hoca ile yumruk yumruğa gelmek Malouda'nın ipini çekti. Yönetim, Fransız oyuncuya kulüp tarihinin en yüksek cezasını kesecek.

Aslında sözleşmesinde "ceza"lara karşı koruma altında olan Malouda'nın hocasına el kaldırması ise bu hükmü geçersiz kıldı. Trabzonspor yönetimi olay mahallinde bulunan tüm futbolcuların ifadelerini alacak. Yönetim, Fransız oyuncunun da ifadesine başvuracak. Malouda'ya 100 ila 150 bin dolar arasında bir ceza kesecek. Süresiz kadro dışı bırakılacak olan Fransız oyuncu tesislerde antrenör eşliğinde çalışacak. Menajeri şehre çağrılacak olan Malouda'ya kulüp bulması istenecek. Maaşını aylık 200 bin euro'luk taksitlerle alan Malouda'nın alacakları kulüp tarafından durdurulacak. Fransız oyuncunun ifadesi FIFA'ya da gönderilecek ve maaşının durdurulma nedeni ile Malouda'nın kulübe dava açma ihtimali de elinden alınacak.