61Saat Spor Servisi - Hasan Tüncel

Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği’nde 10 gün önce gerçekleşen yemekli bir buluşmada çekilen fotoğraf gündeme oturdu. 

MASADA OLAY İSİMLER! 

İstanbul Beylerbeyi’nde bulunan Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği’nde bir yemek organizasyonu düzenledi. Genel Sekreter Erdal Atalay’ın organize ettiği yemekte Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve eski yönetici Burhan Cahit Erdem ile Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Akyazıcı, Galatasaray eski Asbaşkanı Ergun Gürsoy, TFF eski yöneticisi Lütfü Arıboğan ve Süheyl Önen gibi isimler de yer aldı. Yemeğe katılan diğer isimler ise TFF İcra Kurulu üyesi Mehmet Baykan ile TFF Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmez...

TRABZON ŞEHRİ AYAĞA KALKMIŞTI 

Bilindiği üzere TFF İcra Kurulu Üyesi Mehmet Baykan hakkında Trabzon Barosu tarafından TFF içerisinde gölge bir yapılanma oluşturduğu, Göksel Gümüşdağ ile birlikte Başakşehir ve bazı takımların müsabakalarında görev alacak hakemleri belirledikleri, Süper Lig’i bu yapılanma çerçevesinde dizayn ettikleri be Trabzonspor’u şampiyonluk yarışının dışına atmak için operasyon çektikleri gerekçesiyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu. Trabzonspor camiasını ayağa kaldıran bu gelişmenin ardından Trabzonspor Kulübü de Türkiye Futbol Federasyonu’na bu gölge yapılanmanın araştırılması için başvuru yapmıştı. 

ATALAY’DAN AÇIKLAMA

Tam bu tartışmaların yaşandığı günlerde yaklaşık 10 gün önce Trabzonspor’a operasyon çeken Mehmet Baykan’ın Trabzonspor’un eski yöneticileriyle aynı masada olması büyük tartışma yarattı.

Tartışmaların odağındaki isimlerden biri olan TFF eski yöneticisi Erdal Atalay konuyla ilgili yaptığı 61saat'e açıklamada, “2004 yılında ben Lütfü Arıboğan, Mehmet Baykan ve Ali Düşmez TFF’de beraber çalıştık. Dostluğumuz oradan geliyor. Mehmet Baykan ile o Konya’yı ben de Trabzon’u temsil ettiğim için samimi olduk. Yemeğin Trabzonspor ile herhangi bir ilgisi yoktur. O yemek 15 gün önce kararlaştırılan bir yemek. “Gizlediler” gibi bir yazı yazılmış. Masaya gelen gidenler oldu bazılarının da toplantıları vardı ve erkenden ayrılmak durumunda kaldılar. Mehmet Baykan ile 1 aydır bu yemeği konuşuyorduk. İstanbul’a geldiğin zaman yemek yiyelim diye sözleşmiştik ve 15 gün önce de kararı verdik.” dedi. 

“MASADA TRABZONSPOR KONUŞULMADI”

Trabzonspor ile Baykan arasında yaşanan gerilimin ardından Mehmet Baykan’ın kendisini aradığını ifade eden Erdal Atalay, “Mehmet Baykan Trabzonspor olayları gündeme geldiğinde beni arayıp “İstersen başka yerde yiyelim, sizin için sorun olmasın” dedi. Ben de “Dostumla yemek yiyeceğim hesabını veremeyeceğim kimse yok” dedim. Masada Mehmet Baykan’ın Trabzonspor ile olan sorunlarıyla ilgili ise hiçbir konu olmadı. Klasik bir dost sohbetiydi. Dördüncü veya beşinci kez derneğimize geliyor. Hem Mehmet Baykan şu an Trabzonspor’un kullandığı Gençlik Spor il Müdürlüğü’nün binasını tek imzayla bakanının istememesine rağmen Trabzonspor’a verdi. Mehmet Baykan’ın bahsedildiği kadar gücü olsa Konyaspor’u düşmekten kurtarır. Benim bu olaydan da yine Mehmet Baykan sayesinde haberim oldu. Gece beni aradı ve “Abi bak başını hemşerilerinle belaya soktum” dedi. Fotoğraftan da onun sayesinde haberim oldu” dedi. 

ATALAY "TFF ÜYELERİ NEDEN KONUŞMUYOR"

Sözlerini sürdüren Atalay "TFF Başkan yardımcıları kumpas kurabiliyorlarsa bizimde Başkan yardımcımız ve  bir üyemiz var. Onlarda Trabzonspor'un haklarını korusunlar. Bu güne kadar hiç sesleri çıkmadı. Alanya’ya maça adam sokmaktan başka bir şey yapmadılar galiba o maçta olan TFF üyesi niye hakeme tepki koymadı"

HACISALİHOĞLU, TRABZONSPOR’UN ALEYHİNE İŞ YAPMAZ

Fotoğrafta Hayrettin Hacısalihoğlu’na da gösterilen tepki ile ilgili de konuşan Atalay “Hayrettin Hacısalihoğlu Trabzonspor’un aleyhine bir şey yapar mı? Devlet memuru gibi sabah 8’den akşama kadar Trabzonspor için çalışır mı? Alanyaspor maçını beraber izledik, yerleri tekmeledi. Bu kadar Trabzonspor’u düşünen birisi aleyhte iş yapmaz” ifadelerini kullandı.

CAHİT ERDEM “BAYRAK” DEDİ, HACISALİHOĞLU SESSİZ KALDI

Masada bulunan bir diğer isimlerden biri olan Trabzonspor eski yöneticisi ve ASKF Başkanı Cahit Erdem ise “Trabzonlular bir araya gelmiştir. Bu her zaman yapılan bir organizasyondur. Masada yaptığımız konuşmada Boğaziçi Köprüsü’nün ayağında bulunan derneğimize dev bir Trabzonspor bayrağı asmak konusunu konuştuk ve destek konuşması yaptık” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise iddialara tepki göstererek yorum yapmak istemedi.