61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor'un Olağan Mali Genel Kurulu'na katılan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzonspor'u nasıl desteklediklerini açıkladı.

MECLİSTE BİZİ GÖRDÜKLERİNDE… 

Milletvekili Ahmet Kaya, burada bir konuşma yaptı. Kaya, “Trabzonsporlu olmak hepimiz için çok büyük ayrıcalık, onur.. Milletvekili olduktan sonra bunu net anladım. Mecliste bizi gören, “Trabzonspor çok iyi gidiyor” diyor. Bütün Milletvekili arkadaşlar orada bizi görenler hep bunu söylüyor. Sayın Başkanı az önce dinledik. Bir sürü veri tablo, gözümüzün önünden geçti. Başlarken ortada ki tabloyu bir kere net hafızalarımızı tazeleyerek düşünmek durumundayız. O günü şöyle hatırlıyorum. Borçlu kulüp, yönetime talip olmayı düşünen insanlar kaygı içindeler. Böyle bir noktaya getirilmişti. Sağ olsun sayın başkan ve arkadaşları o tabloda bir ekip kurdular biz Trabzonspor’a sahip çıkacağız dediler. Sahip çıktılar. İlk defa uzun bir aradan sonra borçları azalan, mali tablosu düzelen kulüp gördük. Hiç kimse kurumlardan büyük değildir, kurumlar doğru yöneticilerle büyür. Trabzonspor emin ellerde” dedi. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’da, “Değerli başkanımız en ayrıntılı şekilde gerekli sunumu yapmıştır. Göreve geldiğinde yaşanan zorlukları hepimiz biliyoruz. Ateşten gömlek giymiştir. Cesaretle emin adımlarla mücadele etti. Trabzonspor’un yaşadığı sıkıntılarda derdine deva olmak adına geçmişte de yaptık yine yapmaya devam ediyoruz. Bu manada özellikle ben şunu ifade etmek istiyorum: Banka Borçlarının yapılandırılmasında büyük emeği olan Hazine ve Maliye Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Trabzonspor’un lisans çıkarmasında, Avrupa’da ceza almamasına kadar olan süreç önemli bir virajdı. Bu viraj kusursuz geçildi. Trabzonspor hepimizin gururu.. Saha sonuçları da bizim TBMM’de ana gündemlerden birisi oluyor. 

KOMİSYONDA 7 MİLLETVEKİLİ TRABZONSPORLU

Trabzonspor söz konusu olduğunda biz siyasi tartışmaların dışında ayrı şekilde tutuyoruz. Hangi haksızlık yapılırsa milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelip gereken açıklamaları yapmaktan çekinmedik. TBMM’de bu yıl çok ciddi Trabzonsporlu var. Dün 2020 Merkezi Yönetim bütçesini yaptık. 15 kişi bizim grup. 7 tane Trabzonsporlu milletvekili var. Başarıdan gurur duyuyorlar. Bu bir lobidir aynı zamanda. İyi bir organizasyonla milletvekillerimizin Trabzon’da veya başka bir organizasyonda bir araya gelip yönetim ve milletvekilleriyle birlikte tanışma olmasının faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bu hiç ummadığınız bir zamanda hiç ummadığınız bir yerde katkısı olabilir” diye konuştu. Cora, sözlerini Trabzonspor’un şampiyonluk temennisiyle bitirdi.