Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında sahasında Antalyaspor'u konuk eden Trabzonspor, rakibini 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Tekelioğlu, Trabzonspor olarak lige renk katmaya devam ettiklerini belirterek, "İki takım da iyi oynadı. Golü düşündüğü bir maç oldu. Oyunu çirkinleştirmeden oynayan iki takım vardı. Pozisyonu bol, tartışılacak 1-2 pozisyonu olan maçtı. Sevindirci tarafı 3-0'lık galibiyet, herhalde bu sezon ilk defa 3 farklı galibiyet aldık. Takım olarak birlikte hareket etme olgusunu yakalamamız sevindirici. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Antalyaspor'un verdiği mücadeleyle de 3-0'lık mağlubiyeti de hak ettiğini düşünmüyorum" dedi.

"YÖNETİME 'HOCANIZI BULUN' DEDİM"
Bir gazetecinin ‘Yönetim cephesinden sürekli teknik adam arayışı içerisinde mesajlar ruhsal olarak sizi nasıl etkiliyor?’ şeklindeki bir soru üzerine Tekelioğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Ben ilk günden de söyledim, söylemeye devam ediyorum. Ben yönetime daha dün açık ve net olarak 'hocanızı bulun' diye söyledim. Ben devam etmeyeceğim. Kendi görevime dönmek istiyorum. Mayıs ayında alt yapıyla ilgili 3 yıllık mukavelem doluyor. Mayıs ayına kadar görevime dönmek istiyorum. İstediğiniz an, istediğiniz hocayı getirin, bilgi veririm, yardımcı olur, konuşurum. Ne gönül koyarım ne bir darılmam olur. Çünkü ben kulübün içinden bir insandım. Dışarıda olsaydım, zaten böyle 3-4 maçlık bir görev için gelmezdim."



"SORUNLARI EVİMİZİN SORUNLARI OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ"
4 elle işe sarıldıklarını dile getiren Tekelioğlu, “Kulübümüz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Onları düzeltmeyi de görev olarak kabul ettim. Sadece futbol takımımın sahada oynadığı oyunu dizayn etmekten ziyade kulübün içini dizayn etmeyi düşündüm. Saha sonuçları beni çok enterese etmez. O benimle ilgili bir şey değil, takımla alakalı ama sahanın dışında kendi bünyemizdeki sorunları Trabzonlu teknik adamlardan başka birinin çözme şansı yoktu. Çünkü biz o sorunları evimizin sorunları olarak düşünüyoruz. Dolayısıyla 4 elle işe sarıldık. Küskün arkadaşlar, oynamayan oyuncular vardı. Bana göre adalet duygusu da çok fazla öne çıkmamıştı. Onları ortaya çıkarmaya çalıştık. Onlar da bize inandı. Kısa da olsa geldiğimiz süreçte belki saha sonuçlarına çok yansımadı ama inanıyorum ki Trabzonspor'un takım olma yolunda önemli temellerini biz atmış olduk. Bunun onuru bana yeter. Bundan sonra Milan'a, Real Madrid'e gidecek halim yok. Trabzonspor'a hizmet etmek için varız, ondan sonra yolumuza nasıl bakacağımıza kendimiz karar veririz.”

“TAM BİR AİLE TAKIMI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”
Trabzonspor’da ufak tefek sıkıntılar olsa bile o süreçten sonra çok mutlu günler geçirdiklerini söyleyen Tekelioğlu, “Geldiğimiz günlerde 1-2 gün ufak tefek kavgalar oldu ama geldikten beri 40 gün oldu ben şahsen Trabzonspor'da ufak tefek sıkıntılar da olsa o süreçten sonra çok mutlu günler geçirdik. Tam bir aile takımı olduğumuzu düşünüyorum. Bir araya geliyorlar, idmana erken çıkıyorlar, bunlar geçmişte olan şeyler değilmiş. Trabzonspor, inşallah bu sıkıntıları aşacaktır. Bu yönde umudum benim çok fazla. Kırgın olan bir takım görüntüsü yok. inanılmaz birbirlerine destek veriyorlar, koşuyorlar mücadele ediyorlar. Trabzonspor'a başarıya giden yolu buradan gelecektir” ifadelerini kullandı.

"ÇOK FAZLA DA HEVESLİ DEĞİLİM"
'Mayıs'a kadar kal derlerse ne olacak?' sorusuna ise Tekelioğlu, “Ben onu kabul edemeyeceğimi söyledim. Bu işin parayla olmayacağını belirtmek için maalesef bizi tartışmaya açan insanlara bir ders verme açısından, sanki olayın parasal bir boyutu var. 'Ne kadar durursa o kadar alır' düşüncesi var. Bizi herhalde bu insanlar tanımıyor. Trabzonspor'u belli noktaya getirip ondan sonra inşallah kimleri alırlarsa onlarla yollarına devam ederler. Çok fazla da hevesli değilim" cevabını verdi.

"KENDİ GÖREVİME DÖNMEM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
Trabzonspor’un biran önce yeni hocasını bulması gerektiğini vurgulayan Tekelioğlu, şöyle konuştu:
"Kendi görevime dönmem gerektiğini düşünüyorum. Burada sadece çok ufak bir sitemde bulunmak istiyorum. Eldiveni bırakıp ayakkabıyı çıkarıp iki hafta sonra hoca olan insanları birinci lige, Süper Lig'e layık görenler, 40 yıllık birikimi olan, birinci ve ikinci ligde şampiyonluklar yaşayan beni oraya layık görmeyen arkadaşlara ufak da olsa ders niteliğinde bir şeyler söylemiş olduğumuzun da onurunu yaşıyoruz. Bunun saha sonuçlarıyla alakası yok. Rize'de yenilmemize rağmen Trabzonspor'un son yıllarda böyle futbol oynadığını ben hiç görmedim. Skorun 3-0 olması da bizi çok fazla etkilemez. Benim verdiğim mesajlar da inşallah yerine gider. İnsanları tanımadan bilmeden, yapısı, kafası, anlayışı, beyini geçmişi, mazisi, birikimi nedir, bunları bilmeden insanlara hakaret olabilecek şekilde davranışlarda bulunulmaması gerektiğini de bu vesileyle iletmiş olayım."