Trabzonspor'un, alt yapısından yetişip, pilot takımı 1461 Trabzon'da forma giyerken yakalandığı lösemi hastalığına nedeniyle 19 yaşında hayatını kaybeden  Habip Şen'i ölümünün 6. yılında dostları unutmadı. Şen’i tanıyan, tanımayan bir çok isim bordo-mavili oyuncuyla ilgili sosyal medyada duygulandıran paylaşımlar yaptı. Bu paylaşımlardan en anlamlı olanı ise sitemiz köşe yazarlarından Sertaç Hellaç’tan geldi. Sertaç Hellaç, Şen’in, Trabzon’da dönemin antrenörü Samet Aybaba ile yaşadığı anlamlı bir anısını aktarırken, bir çok Trabzonsporlunun da duygulanmasına neden oldu. 

İŞTE O ANI:

Tesisin ortasında bir minik takım sporcusu. Antrenmanını yapmış, eve gitmeye hazırlanıyor. Üstünde kulübün eşofmanı. Ayağında ise siyah, kösele ayakkabı. Samet Aybaba, antrenman sahasına yürürken gördü kösele ayakkabılı çocuğu. Ahh... Çocuk nasıl mahcup, nasıl heyecanlı. Hayallerini süsleyen takımın hocası kesti minik topçunun yolunu: 
"Oğlum adın ne senin?" 
"Ha Ha Habib Hocam." 
"Burada ne yapıyorsun?" 
"Minik takımın oyuncusuyum hocam." 
"Neden kösele ayakkabı giyiyorsun?" 
Cevap vermiyor çocuk, Samet Hoca ısrarla soruyor:
"Neden oğlum?"
"Şey... Spor ayakkabım yok hocam." 
Köpürdü Samet hoca. Anında malzemecilere talimat verip spor ayakkabı hediye etti Habib kardeşime. 
Şimdi, ilk günkü gibi, fotoğraf makinemle gözlerim dolu dolu hatırladığım anının gölgesinde Habib'imi anıyoruz. Kahrolası hastalık yüzünden kardeşimi kaybedeli 5 yıl olmuş. Ciğerimizdeki kıymık, bugün canımıza daha çok batıyor. Ne zaman Habib deseler; kösele ayakkabılı, kocaman yürekli çocuk gelir aklıma. Ah benim canım kardeşim...
Habib'im bak ne diyeceğim; buraları düşünme sakın. Cemil amcanla Kadir amcana selam söyle.