Mehmet Ali Aydınlar’ın istifasından sonra Futbol Federasyonu Başkanlığı için aday arayışı sürerken, UEFA birinci başkan vekili Şenes Erzik’in adı bir kez daha gündeme geldi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın süper lig temsilcilerini sürpriz şekilde bugün Ankara’da toplantıya çağırması Erzik adı altında uzlaşılması olarak değerlendirilirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da UEFA başkanvekiline yeşil ışık yaktığı öğrenildi.

Daha önce defalarca böyle bir görevi üstlenmeyeceğini ifade eden Erzik’in bir ay önce Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede de aynı konunun gündeme geldiği bildirilirken, özellikle süper lig kulüplerinin ortak tavır koyması durumunda kararını gözden geçireceği bildirildi.Bugünkü toplantıda alternatif isimin ise eski federasyon başkanı Levent Bıçakcı olacağı iddia edildi.

Bakan Kılıç’ın önceki gün “Federasyon başkanında olması gereken özellikler başlıklı on maddeyi” dile getirmesinin ardından Erzik’i işaret ettiği belirtilirken, bugünkü toplantıda kulüplerin aynı yönde bir karar almasının beklendiği kaydedildi.

Halen FİFA ve UEFA’daki görevleri süren Şenes Erzik’in özellikle Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği teklifini geri çeviremeyeceği, ancak “ben adayım” diye ortaya çıkamayacağı bildirildi. Erzik’in Kulüpler Birliği’nin bugün Bakan Kılıç ile yapacağı toplantıdan sonra adının gündeme getirilmesi halinde federasyon başkan adaylığına hayır demeyeceği iddia edildi.

Futbol Federasyonu başkan adaylığı konusunda düne kadar iki adayın adı konuşulurken eski Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ufuk Özerten’in de önümüzdeki günlerde adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Özerten’in Şenes Erzik’in adının gündeme gelmesi durumunda adaylıktan çekileceği bildirildi.

UEFA’dan Onay

Şenes Erzik’in Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına UEFA’nın da sıcak baktığı ileri sürüldü. Türkiye’de devam eden şike ve teşvik davasında verilecek sportif cezalar konusunda büyük bir belirsizlik yaşanırken, Erzik’in başkan olması durumunda tartışılan 58. maddenin yönetim kurulu kararı ile değiştirilmesi ve daha önce UEFA’dan alınan onay doğrultusunda küme düşme yerine puan silme cezasının uygulanma olasılığının yüksek olduğu kaydedildi.

Aydınlar’a Ret

Futboldaki istifa krizi sürerken,ikinci ve üçüncü lig kulüpler birliği de dün bir toplantı yaptı. Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın tekrar aday olması önerisine karşı çıkılan toplantıda, adı gündeme getirilecek farklı bir aday konusunda süper lig kulüpleriyle görüş birliğine varılması öngörüldü.