61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Alexander Sörloth, 2 - 0 kazanılan Gençlerbirliği maçında rakibinin tahrik içeren hareketi sonrası gördüğü kırmızı kartla ilgili TFF’den dikkat çeken bir hareket geldi. 
TFF, 61saat'in saatler öncesinden duyurduğu gibi Trabzonspor’un yıldızı ve Süper Ligin gol kralı Alexander Sörloth’u 43. maddeden PFDK’ya sevk etti. 
Konuyla ilgili TFF’den yapılan açıklamada, “TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü futbolcusu ALEXANDER SORLOTH'un aynı müsabakadaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 09.02.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. 
Aynı müsabakada Trabzonspor saha olayları nedeniyle de PFDK’ya sevk edilirken Gençlerbirliği ise sadece 8 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten PFDK’ya sevk edildi. 
Sörloth’a peş peşe attığı tekmelerle kırmızı kart görmesine neden olan Gençlerbirliği oyuncusunun ise PFDK’ya sevk edilmediği görüldü.