Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye binasındaki seminere; çoğunluğunu mimar ve mühendisin oluşturduğu ve her biri kendi alanında uzman olan 40 adet Türkiye Futbol Federasyonu denetçisi katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ebru Köksal, çok önemsedikleri denetçilik mekanizmasının kulüplerimizin sağlıklı ortamlarda müsabakalarını oynayabilmeleri ve gelişimlerini sağlamaları açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Ebru Köksal stadyum kriterlerinin seyircilerin sadece konforu için değil, emniyetleri ve güvenliği için olduğunu ve medyanın en rahat ortamda çalışmalarını yapabilmeleri için karşılanması gerektiğini söyledi.

Tesis Yönetim Müdürü Cenk Cem de stadyumla ilgili olan 60 adet UEFA ve TFF kriterlerini denetçilere detaylı olarak örnekleriyle aktararak denetim uygulamaları hakkında 2003 yılından bu yana yapılan uygulamalardan örnekler verdi.

Ayrıca Mayıs ayı başında Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Talimatına bağlı olarak Ulusal Lisans ve UEFA Lisansı'nı Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceğini belirten Cenk Cem bu iki lisans sistemindeki stadyum kontrollerinin Mart ve Nisan aylarında yapılacak denetimlerle, Tesis Yönetim Müdürlüğü ile denetçilerin koordinasyonunda yapılacağını belirtti.

Özellikle Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig stadyumları için çim bakım ve eğitim projesine de değinilen toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu denetçileri arasında bulunan çim uzmanları tarafından kurulacak ekibin, stadyumları periyodik kontrollerle inceleyerek kulüplerin bakım programlarına destek olacakları belirtildi. Elektrik mühendisi olan denetçilerle ise yine en üst iki ligin saha aydınlatma ve diğer tüm elektrik sistem altyapı denetimlerini sürdüreceklerini belirtti.

Stadyum ve Güvenlik Uzmanı Buğra İmamoğulları'nın, UEFA stadyum kriterleri kontrolünün stadyumlarda yapılma tekniği ve denetim detayları hakkında bilgi vererek Türkiye Futbol Federasyonu kriterlerinden farklarını belirttiği seminer Tesis ve Yatırım Müdürü Alpaslan Kavas'ın, Türkiye Futbol Federasyonu'nun mali yardım programı olan Kaynak Kullandırma Fonu hakkında bilgi vermesi ve fonun denetimleri hakkında izlenecek yolları anlatması ile sona erdi.