Toplantı sonrası TFF'nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

"Futbol Ailesinin üyelerinin katılımı ile 26 Ocak 2012'de Ankara'da yapılan TFF Genel Kurulu'ndan sonraki 4 günlük süreçte, sayısız kulüp ve birçok Genel Kurul delegesi, başta Başkanımız Mehmet Ali Aydınlar olmak üzere tüm TFF Yönetim Kurulu'na ulaşarak göreve devam etmeleri yolundaki ısrarlarını iletti.

Bilhassa Spor Toto Süper Lig kulüplerinin çok büyük bir çoğunluğu, mevcut TFF Yönetim Kurulu'nun görevini sürdürmesi gerektiğini gerek ziyaretlerle gerekse de telefonla bildirdi.

Bu talepleri ve ısrarlı telkinleri değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, futbolumuzun içinde bulunduğu kaos ortamının daha da derinleşmesini önlemek amacıyla görevine aynen devam etme kararı aldı.

Göreve geldiği 29 Haziran'dan sadece 3 gün sonra şike soruşturması ile karşı karşıya kalan TFF Yönetim Kurulu, bugüne kadarki  7 aylık süreçte hemen hemen tüm mesaisini şike soruşturmasının yarattığı sportif ve hukuki travmaları çözmek için harcadı.

89 yıllık Türk futbolunun en ciddi krizini çözmek sorumluluğunu üzerine alan TFF Yönetim Kurulu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukukun gerekliliğinden ve adil yönetim anlayışından asla vazgeçmeyecektir.

Söz konusu soruşturmada inisiyatifin artık TFF yargı kurullarında olduğunu belirtmek isteriz. TFF Yönetim Kurulu, Etik Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun konuyla ilgili raporlarına ve alacağı kararlara saygı gösterecektir. Tüm kamuoyundan da çıkacak kararlara aynı saygıyı göstermesini bekliyoruz.

TFF Yönetimini güven tazelemeye davet edenlerin, Asıl güven tazelemesi gerekenler olduğuna inanıyoruz."

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

"Kulüpler Birliği Vakfı üyesi olan Spor Toto Süper Lig kulüplerinin büyük çoğunluğu olarak Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu'nun içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde görevlerine devam etmelerinin Türk futbolunun istikbali açısından çok zaruri olduğunu ve bu hususta her türlü desteğimizin mevcudiyetini kamu oyunun bilgilerine arz ederiz."

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yönetimi konusundaki görüşünün değişmediğini açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugün, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimine, göreve devam etmeleri yolunda destek veren açıklamasının ardından, sarı-lacivertli kulüp “Kulübümüzün görüşü değişmemiştir” başlıklı bir açıklama yaptı. Birliğin açıklamasındaki ifadelerin kamuoyunda, birliğe üye kulüplerin tamamının görüşü şeklinde algı yarattığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Kulüpler Birliği'nin, bugün 'çoğunluğun görüşü' olarak yaptığı açıklama, kamuoyunda, Kulüpler Birliği Vakfı'na üye kulüplerin tamamının görüşü, algısı yaratmaktadır. Kulübümüzün, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi konusundaki görüşü, 26 Ocak'ta yapılan genel kurulda yöneticilerimizin ifade ettiği şekildedir. Görüşümüzde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.”

Fenerbahçe Kulübü bu konuda, yeni bir yönetimin yolunun açılması gerektiği şeklinde görüş bildirmişti.