Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'da gerçekleştirdiği genel kurulla birlikte Yıldırım Demirören yönetimi iş başına gelirken şimdi gözler kurullarda yapılacak atamalara çevrildi. Yeni yönetimin F.Bahçe tarafından uzun süredir istifasını istediği ve uzun yıllardın TFF baş hukuk müşaviri olarak görev yapan Prof. Dr. İlhan Helvacı ile de yolları ayıracağı iddia edildi. Listesini yaparken en radikal değişim 2006'dan beri TFF'nin 2 numaralı ismi olarak görev yapan Lütfi Arıboğan'la devam etmeme yolunda yapan, ayrıca TFF'nin önemli hukukçularından Yunus Egemenoğlu'na da yeni dönemde görev vermeyen Demirören'in Helvacı ile de yollarını ayırması "Fenerbahçe'nin gönlüne göre bir TFF!" yakıştırmalarına neden olacağa benziyor. Çünkü şike operasyonu sürecinde sarı-lacivertliler özellikle bu ismi hedef alarak istifalarını istemişti. Ve F.Bahçe'nin bu beklentisi istifaları yerine yeni yönetimin göreve gelmesiyle gerçekleşti.

KURULLAR BUGÜN ATANACAK

Mehmet Ali Aydınlar yönetimiyle birlikte göreve gelen TFF kurullarının görev süreleri de talilmatlar gereği yeni yönetimin göreve gelmesiyle sona ermiş oldu. Ancak PFDK'nın yarın (Salı günü) olağan toplantısının olması nedeniyle aynı gün bu kurulu ataması gerekiyor. Demirören yönetiminin PFDK konusunda ciddi bir değişikliğe gitmeyeceği Aydınlar döneminde göreve gelen kurulun bir iki üye değişikliği ile görevine devam edeceği öğrenildi. Etik Kurulu'nda da bir değişim yapmayı düşünmeyen Demirören yönetiminin en ciddi değişimi ise Tahkim Kurulu'nda yapması bekleniyor. TFF'nin yeni dönemde en radikal değişimi ise şu anda başında İlhan Helvacı'nın bulunduğu hukuk müşavirliği departmanında yapacak. Başkanvekili ve Beşiktaş'ın eski avukatlarından Ömer Bedük'ün dışındaki ekibin değişeceği öğrenildi.

KULÜPLER BİRLİĞİ RECAP MAMUR'UN!

Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı yürüten Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığına gelmesinin ardından vakıfa yeni başkan arayışı başladı. Birliğin başına Recep Mamur veya İlhan Helvacı ikilisinden birinin geçmesine kesin gözüyle bakılırken Mamur'un bir adım daha önde olduğu iddia edildi.

KAYNAK: SPORX