“UEFA ile seviyeli bir ilişki yaşadık. Şikenin sahaya yansımadığına ikna oldular. Türkiye güçlü bir ülke, saygı duydular” dedi. Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasının başlamasına az bir süre kala, UEFA’nın Fenerbahçe’nin şike dosyasındaki durumuyla ilgili ne gibi bir karar açıklaması yapacağı halen kesin değil. Topu disiplin kuruluna atan ve konuyu tam olarak netleştirmeyen UEFA, Trabzonspor’un da tıpkı geçen sezonki gibi Şampiyonlar Ligi’ne alınma beklentisi yaşamasına neden oluyor.

Şu an her şey bitmiş değil

Peki, Türkiye Futbol Federasyonu cephesinde neler oluyor? Üst düzey bir TFF yöneticisiyle sohbet etme fırsatı buldum. Kendisinin ismini vermeden, düşüncelerini sizlere aktarmak istiyorum. En azından, bumeraklı bekleyiş sürecine ışık tutabilir. Kafalardaki soru işaretlerini giderebilir. Kim bilir, belki de sorular daha da büyür!

Yorum sizin... İşte o sözler:

“Şu an her şey bitmiş değil. Ama doğru yoldayız. UEFA Disiplin Kurulu’nun vereceği kararın olumlu olacağını, bizim kararlarımızla uyuşacağını düşünüyorum. Bu sürecin başından beri iyi niyetli olmamız gerekiyordu.”

Çıkan sonucu kabulleneceğiz

“Kişilerle kurumların ayrılması noktasında UEFA’yı ikna ettik. UEFA ile bu süreçte seviyeli bir ilişkimiz oldu. UEFA’ya ‘Kararları bağımsız kurullarımız alacak. Ne çıkarsa kabul edeceğiz, siz de edin’ dedik. Şikenin sahaya yansımadığını göstereceğimizi belirttik. UEFA karşısında biz hiç zigzak çizmedik.” “Süreç boyunca hata yapmadığımızı düşünüyorum. UEFA, kulüplerle şahısların ayrılması gerekir düşüncesine sonunda inandı. Türkiye, UEFA için çok önemli. Futbolumuz Avrupa’da önemli bir yerde. Bize saygı duyuyorlar. Türkiye güçlü bir ülke.”

Orçun Özateş- Bugün