BIÇAK  KEMİĞE DAYANDI

Bu sezon başında uygulanmaya başlanan VAR sistemine rağmen maçlarda yaşanan hakem hatalarının devam etmesi tepkileri çoğalttı.
Son olarak Kayserispor Fenerbahçe maçının hakemi Alper Ulusoy ve Galatasaray Trabzonspor maçının hakemi Ümit Öztürk’ün performansı sonrası iki ekibin taraftarları ve yöneticileri, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nu eleştiri yağmuruna tuttu. Dün MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e istiasını verdi. TFF yönetim kurulu istifayı kabul etti ve MHK’de Yusuf Namoğlu dönemi sona erdi.

USTA İLE ÖZDEMİR BİTİRDİ

Namoğlu’nun istifasının perde arkasında ise inanılmaz gelişmeler yaşandı. Trabzonspor’un İstanbul’da katledilmesinin ardından TFF Başkan vekili Trabzonlu İbrahim Usta önce Nihat Özdemir’i aradı ve Namoğlu’nun istifasının istenmesi konusunda tam desteğini aldı. Ardından ise TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i aradı ve Demirören’e MHK yüzünden TFF’nin yıprandığını ve “Başkanım fedakarlıklarımıza, fedakarlıklarıma yazık oluyor” dedi ve Trabzonsporlulara “ya kellemi vereceğim ya kelle alacağım” mesajı ulaştırdı.

SIRA ÖZTÜRK’TE 

Usta’nın Demirören’e söylediği sözerlerle Demirören “İbrahim tamam istifayı alalım da kimi getirelim” mesajını verdi. Usta ise “bunu görevden al da kimi getirirsen getir” dedi. Trabzon basınına da “bekleyin sabredin” sözlerini kullandı. Demirören dün akşam düşmeye basarak Namoğlu’nun istifasını istedi. Namoğlu istifasını önce sözlü verdi. MHK Başkanlığı için Mustafa Çulcu, Sabri Çelik ve Bünyamin Gezer’in adı geçiyor. Bu arada Bordo Maviler hakem Ümit Öztürk’ün de düdüğünü asması bekleniyor. - TAKA