Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Yıldırım Demirören seçildi.

Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurul toplantısına, 231 delegenin katılımıyla çoğunluk sağlanarak başlandı.

İŞTE GÜN BOYU YAŞANANLAR

Genel kurulda divan kurulu başkanlığına Yalçın Karadeniz, başkan yardımcılığına Hasan Yener, üyeliklere ise Süleyman Hurma ve Sevda Karaali oy çokluğu ile seçildi.
Ata Aksu'nun adaylıktan çekilerek Yıldırım Demirören'e desteğini açıklamasının ardından Demirören, seçime açık ara favori olarak giriyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Yıldırım Demirören, ''Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız'' dedi.

Demirören, Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda yaptığı konuşmasına başkan adaylığından çekilen Ata Aksu'ya teşekkür ederek başladı.

Aksu ile birlikte Türk futbolunun çok zorlu bir süreçten geçerken tek aday çıkmanın daha doğru olacağını düşündüklerini ifade eden Demirören, ''Bu düşünceyle sayın Ata Aksu da çekildi ve bu yolu açtı. Türk futbolu adına kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Demirören, zorlukların, aşmak için var olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ekonomisi diğeri ise altyapı. Bizler UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup Türk futbolunu kaostan çıkarmanın yolunu arayacağız.''

Bu geminin içinde hep birlikte olduklarının, geminin batması halinde de yine hep beraber kurtarmak zorunda olduklarının altını çizen Demirören, Türk futbolunun son dönemde seyredilmez hale geldiğini, taraftarların ve sponsorların kaçar olduğunu, kendilerinin de onları geri çekmek zorunda olduklarını kaydetti.

Demirören, artık eski defterleri kapatarak yeni sayfalar açmak zorunda olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Fenerbahçemiz dedim, eliştirildim. Hayır efendim. Trabzonsporumuz, Bursasporumuz, Elazığsporumuz diyorum. Bizler bu noktaya gelirsek Türk futboluna çağ atlatmış oluruz. Türk futbolunu holiganizmden kurtarmak zorundayız. Benim için temeli olmayan bina sağlam bina değildir. Bizim temelimiz Bank Asya 1.Lig, 2. Lig, 3. Lig'dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Ben sizlerden destek bekliyorum. Hata yapmayan insan, çalışmayan insandır. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışıp bu sıkıntıları bitirip UEFA toplantısına tertemiz çıkmak istiyoruz.''

Demirören'in konuşmasının ardından genel kurulda oylamaya geçildi.

HABERİN DEVAMI 2. SAYFADA



YILDIRIM DEMİRÖREN'NİN SEÇİM LİSTESİ
Başkan olmasına kesin gözüyle bakılan Demirören'in listesi ise şu isimlerden oluşuyor.
Servet Yardımcı, Arif Koşar, Talat Yılmaz, Fethi Heper, Mehmet Baykan, Cengiz Zülfikaroğlu, Ufuk Özerten, Hakan Kanik, Taylan Öner, Mustafa Beyazıt, Edip Eren, Faruk Öksüz, Selim Koray, Ergün Tekin

TFF Denetleme Kurulu'nu yeni isimlerden oluşturacak olan Demirören, Etik Kurulu, Hukuk Kurulu, Tahkim Kurulu ve PFDK'yı değiştirmeyecek.
MERMER DE ÇEKİLDİ!
Ata Aksu'nun ardından iş adamı Zafer Murat Mermer de, bugün yapılacak olan TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu öncesi TFF başkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı.
Mermer yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"17.02.2012 tarihinde resmi olarak başvurduğum Türkiye futbol Federasyonu Başkanlığı adaylığından, 27.02.2012 Pazartesi günü itibariyle çekilmiş olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu kararı, prestij kaybına uğramaya devam eden Türk Futbolunu mevcut kaos ortamından çıkarmak; camiadakı bölünmüşlüğe ve istikrarsızlığa bir son vermek için almış bulunuyorum. Sizlerle paylaştığım ve Türk Futbolunu geleceğe emin adımlarla taşıyacağını düşündüğüm projelerimin ancak aldığım çekilme kararıyla istikrarlı bir yapıda hayata geçirilebileceğini görmekteyim. Bu projelerin seçilecek yönetim tarafından uygulanabilmesi için desteklerimi esirgemeyeceğimi ve sizin adınıza takipçisi olacağımı buradan duyurmak istiyorum."

ERDAL ALKIŞ DA ÇEKİLDİ
Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde 21 adaydan birisi olan Erdal Alkış, çekildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Alkış, koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren olduklarını ileri sürerek, şunları ifade etti:

''Türkiye'de futbol cesur yüreklerin, temiz ellerin ve şaibesiz yönetimlerin cesaretine muhtaç. Artık renklerin üzerini kapatma vakti geldi, diyerek çıktığımız yolda düşüncelerimizi bu güne kadar korkmadan, çekinmeden söyledik.

Geldiğimiz durum itibariyle bana ve arkadaşlarıma inanan bütün delegeler ve projelerimize destek olanların ortak kararı olarak, TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nda da delegelerin beklediği 'ateşi' yakmak için, başkanlık adaylığından çekiliyorum. Seçilecek olan yeni yönetime başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.''

302 DELEGE
Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından olağanüstü genel kurul kararı alınan TFF'de, 302 delegenin oy hakkı bulunuyor.

Futbol Federasyonu Ana Statüsü gereği, genel kurulda adaylık için, toplam delege sayısının beşte birinin yazılı teklifte bulunması şartı aranıyor. Bu durumda adayların, 302 delegeden en az 61'inin imzasını taşıyan dilekçeyi, Divan Başkanlığına sunmaları gerekiyor.

DELEGE DAĞILIMI

- Spor Toto Süper Lig: 18x7: 126
- Bank Asya 1. Lig: 18x2: 36
- TFF 2. Lig: 17+17: 34
- TFF 3. Lig: 19+19+19: 57
- Amatör Spor Kulüpleri: 10
- Futbolcular Derneği: 6
- Antrenörler Derneği: 6
- Hakemler ve Gözlemciler Derneği: 6
- Engelli Spor Federasyonları: 4
- FIFA veya UEFA'da görev yapanlar
- TFF'de asaleten başkanlık yapanlar

TOPLAM: 302 DELEGE

İŞTE ADAYLAR

Yıldırım Demirören
K. Mahmut Canlı
Erdal Çilek
Yılmaz Göbel
Ayhan Sağaltıcı
Semi Kopuz
Mehmet Kara
Tekin Işıklıgil
Necati Harman
Bülent Gürkut
Nedim Güneş
Ümit Sarıkaya
Mehmet Selçuk
Adil Yazıcıoğlu
Hasan Zinni
Zeki Yürekli