Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce istifalarını aldığı kurullara yeni atamalar yaptı. Merkez Hakem Kurulu’ndan sonra dün de diğer dokuz kurulun yeni üyeleri belirlendi
 
15 temmuz başarısız darbe girişiminden sonra devletin tüm birimlerinde olduğu gibi Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde de başlatılan güvenlik soruşturmasının ilk etabı tamamlandı.
Geçen hafta, atamayla gelen kurulların tamamının istifasını alan federasyon, dün akşam yeni görevlendirmeleri açıkladı. İlk olarak Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Yusuf Namoğlu’nu getiren, ardından da üyelerini atayan federasyon, diğer 9 kurulu da yeniden belirledi.
Tahkim Kurulu’nda üç, Temsilciler Kurulu’nda dört, Etik Kurulu’nda başkan dahil iki, Kulüp Lisans Kurulu’nda üç, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda üç isim ile yollar ayrılırken,  bu kişilerin yerlerine yeni atamalar yapıldı.
 
148 kişi gitti
 
Sağlık kurullarında ise dokuz kişinin istifalarını kabul eden TFF buralara da yeni görevlendirmelerde bulundu. 
 
Böylece 24 Temmuz’da başlatılan ve federasyon bünyesindeki tüm birimleri kapsayan güvenlik soruşturmaları sonunda, aralarında temsilciler ve gözlemcilerin de bulunduğu 148 kişinin TFF ile ilişkisine son verilmiş oldu.
 
Bilindiği gibi FETÖ’nün darbe kalkışmasından sonra, hükümet tüm resmi kuruluşlar ile devletle bağlantısı olan kurumlara talimat vererek, çalışan personelin güvenlik soruşturulmasından geçirilmesini istemişti.
 
Türkiye Futbol Federasyonu da bu talimat doğrultusunda Milli İstihbarat Teşkilatı ile işbirliği yaparak 10 gün içinde tüm personel ve görevlilerin güvenlik bilgilerini teyid etmişti.
Edinilen bilgiye göre soruşturmanın bundan sonrası aşamasında teknik adamlar, futbolcular, menajerler ve kulüp yöneticileri ile ilgili MİT tarafından sürdürülen çalışmanın neticesi beklenecek.
 
TFF'den yapılan açıklamaya göre yeniden oluşturulan kurullar,  başkanları ve üyeleri şöyle:
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu:
 
Başkan: Hüseyin Karaahmetoğlu
 
Üyeler: Serdar Ölmez, Enver Polat Yılmaz, Ahmet Yavaşcı, Fatih Erdöl,  Alev Elif Beller, Gökhan Erbay
 
Tahkim Kurulu:
 
Başkan: Engin Tuzcuoğlu
 
Üyeler: Murat Balcı, Can Yalçınkaya, Emine Yazıcıoğlu, Osman Baturhan  Dursun, Yusuf Öksüzömer, Mehmet Emin Ekmen
 
Temsilciler Kurulu:
 
Başkan: Abdurrahman Arıcı
 
Üyeler: Yakup Aksoy, Ender Sevim, Burhan Cuci, Mehmet Soysal, Neslihan  Kaya, Servet Sarıkaya
 
Sağlık Kurulu:
 
Başkan: Prof.Dr. Ömer Taşer 
 
Üyeler: Prof. Dr. Mete Düren, Prof. Dr. Bülent Bayraktar, Yrd. Doç.  Dr. İlker Yücesir, Prof. Dr. Nevin Ergun, Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Uzm. Psk. Mine  Görgün, Prof. Dr. Hakan Gür, Msr. Erkan Kazancı, Prof. Dr. Gökhan Malkoç, Prof.  Dr. Muhittin Tayfur
 
Kulüp Lisans Kurulu:
 
Başkan: Naim Demirel
 
Üyeler: Nejdet Hüddam, Rauf Aydın Güngör, Suat Ekici, Ali Baştürk
 
Etik Kurul:
 
Başkan: Halit Fahri Gültekin
 
Üyeler: Mertay Kuğay, Burak Oder, Kadir Er, İsmail Coşkun
 
Dış İlişkiler İcra Kurulu:
 
Başkan: Alican Ulusoy
 
Üyeler: Selim Doğan, Özlem Bilirdönmez, Tuna Akın, Hilmi Kulluk, Erden  Mısırlı, Ali Nuri Türker, Celal Kolot, Murat Dörtbudak
 
Engelliler Koordinasyon Kurulu:
 
Başkan: Ömer Gürsoy
 
Üyeler: Arif Ümit Uztürk, Yakup Ümit Kihtir, Birol Aydın, Selim Doğan,  Gökçe Meriçten
 
Ayrıca, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ve yeniden oluşturulan kurulların  yedek üyelerinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.