Vali Kızılcık, TFF Yönetimi tarafından oluşturulan Profesyonel Kurulu’nun illere yaptığı ziyaretlerin futbolun gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Futbolun evrensel bir spor olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Türkiye Futbol Federasyonu olarak illeri gezerek spor kulüplerinin düşüncelerini almanızı çok olumlu buluyorum. Özellikle 21. yüzyılının gereği olan yönetişim anlayışı nedeniyle artık herkesin yönetimde söz sahibi olması gerekiyor. Bu bağlamda sadece belli yerlerde değil, ülkemizin tüm bölgelerinde sporun yani futbolun gelişmesi adına yapılan çalışmaları olumlu buluyorum” dedi.



Trabzon’umuzun özellikle altyapı bakamından ülkemizin önemli spor kentlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Trabzon’umuz başta futbol olmak üzere tüm spor aktivitelerinin gerçekleştirildiği illerden bir tanesidir. İlimizin spor alanında ülkemiz ve dünyada önemli başarılara da imza atmaktadır” şeklinde konuştu.

TFF’nin özellikle doğu bölgelerinde spor aktivitelerinin yapılması adına altyapı oluşturulmasına da katkı sağlaması gerektiğine işaret eden Vali Kızılcık, “Daha önce görev yaptığım Batman ilinde insanların futbola olan sevgisini çok iyi anladım. Oradaki vatandaşlarımızın futbola olan bu ilgisinin ortaya çıkarılması için özellikle TFF yönetiminin altyapı konusunda o bölgelere destek vermesi lazım” ifadelerine yer verdi.



Profesyonel Kurul Başkanı Koşar ise, kendilerini kabul eden Vali Kızılcık’a teşekkür ederek, “Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. TFF seçimleri sırasında kulüplerimizin kendi görüşlerinin de alınması yönünde talepleri olmuştu. Bizde hemen bu kurulu oluşturduk ve çalışmalarımıza başladık. Bu konu hakkında yaptığınız yapıcı görüşleri kurul olarak değerlendireceğiz” biçiminde konuştu.

Konuşmaların ardından heyet Vali Kızılcık’a 61 Numaralı Türkiye Milli Takım forması ve çeşitli hediyeler verirken, Vali Kızılcık’ta Profesyonel Kurul Başkanı Koşar’e telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti.