BBC ‘Kitlesel ölüm cezaları' başlığıyla verdiği haberde aralarında Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 683 kişinin idama mahkum edildiğini yazdı. BBC hakimin geçtiğimiz Mart ayında idam kararı verilen 529 kişiden 37'sinin idam edileceğini 492'nin ise müebbet hapse mahkum edildiğini belirtti.

BBC Mısır'daki dava ve duruşmaların BM'nin yoğun eleştirisine maruz kaldığını da yazdı.

Darbe sonrası Sisi'ye büyük destek veren El Arabiya gazetesi ise '37 İhvan mensubu hakkında idam kararı' başlığıyla verdiği haberde mahkemenin idam cezasına çarptırılan 529 kişiden 37'sinin cezasını onayladığını, 429'sinin ise müebbet hapse mahkum edildiğini yazdı. Gazete ayrıca mahkemenin aralarında Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 683 kişiye idam cezası verdiğini söyledi.

Darbe olduğundan beri karşı çıkan Katar merkezli Al Jazeera gazetesi ise Mısır'da yüzlerce kişi için infaz kararı verdiğini duyurdu. Sisi yönetimini ağır şekilde eleştiren gazete Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 638 kişinin de idam cezasına çarptırıldığını, dava dosyasının müftülüğe gönderildiğini belirtti.

Fransız Le Monde: Mısır'da yaklaşık 700 Mursi destekçisi idama mahkum edildi. Aynı mahkeme, daha önce 529 kişiyi idam cezasına çarptırmıştı. 529 kişiden 37'si idama mahkum edilirken 492'si müebbet hapse mahkum edildi.

CNN: Mısır'da mahkeme, Müslüman Kardeşler üyesi olan 700'den fazla kişiyi ölüm cezasına çarptırdı.

3 Temmuz darbesinden beri Sisi yönetiminin arkasında duran El Ahram gazetesi ise, dünyayı ayağa kaldıran idam kararlarını gazetesinde görmemeyi tercih etti.