Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezonlarda uygulanacak yabancı sınırı kurallarını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

2013 – 2014 Sezonunda Spor Toto Süper Ligde yer alan kulüplerin, en fazla 10 yabancı futbolcuyu tescil ettirebilmelerine ve 18 kişilik isim listesine bu futbolculardan en fazla 6’sının yazılıp müsabakalarda oynatılabilmesine,

2014 – 2015 Sezonunda Spor Toto Süper Ligde yer alan kulüplerin, en fazla 8 yabancı futbolcuyu tescil ettirebilmelerine ve 18 kişilik isim listesine bu futbolculardan en fazla 5’inin yazılıp müsabakalarda oynatılabilmesine karar verilmiştir"

Bu noktada bakıldığında Trabzonspor'da ise kadroda Adrian, Janko, Emerson, Zokora, Henrique, Alanzinho, Celustka, Jebrin, Bamba, Colman, Cech ve Sapara'yı barındıran Bordo-Mavili kulüpte bu karar sıkıntı yaratacak. Bu yabancılardan en 2'sini göndermek zorunda kalacak Trabzonspor'da yeniden yabancı oyuncu transferi yapmak istemesi durumunda ise yine kadroda boşluk yaratması gerekiyor.

Jebrin'in, 1461'e kiralanması ile Trabzonspor kadrosunda 11 yabancı bulundururken bunlardan 2'sini göndermesi gerekiyor ki taraftarın çok istediği jaja ile sözleşme imzalayabilsin. Böylelikle Trabzonspor kadrosunda 10 yabancı bulduracak. Ancak bunlardan sadece 6'sını dönüşümlü olarak müsabakalarda oynatabilecek. Geri kalan 4 yabancı ise tribünden maç izleyecek.