Tahir Kum'un haberi

27 Şubat'ta yapılacak olan TFF olağanüstü genel kurul için adaylık başvurusunun sona ermesine saatler kala Haluk Ulusoy'dan sürpriz bir atak geldi. Başkan adaylığı konusunda sık sık ismi gündeme gelen; ancak bu konuda sessiz kalan Ulusoy, başkanlıkla ilgili düşüncelerini anlattı...

“Görünen o ki birkaç saat sonra büyük bir aksilik olmazsa adaylığımı açıklamış olurum” diyen Ulusoy, “Bu saate kadar bekledim ve hep sessiz kaldım. Adaylar veya adaylık konusunda hiç yorum yapmadım. İstedim ki kulüpler birlik içinde olsunlar ve bu konuda bir konsensüs sağlasınlar ve bu şekilde seçime gidilsin. Ama ne yazık ki böyle bir birliktelik sağlanamadı. Ortada da böyle bir aday yok. Buna Yıldırım Demirören de dahil. Şu anda yere düşmüşlük durumu var. Ben de futbolun yere düşmemesi için varım. Bir iki saat daha bekleyeceğim. Olağanüstü bir gelişme olmazsa saat 16.00 sularında başkan adaylığımı açıklayacağım” dedi.

Ulusoy, Türk futbolunun aylardır karanlık bir odada yaşatıldığını belirterek, “Ben futbolumuzu bu karanlık odadan çıkartmak için bu göreve talibim. Tabii buna soyunurken de oyun bozan olmak istemem. Onun için son saate kadar bekleyeceğim. Tüm kulüplerimizin ortak bir adayı olur bir huzur ortamı sağlanır o zaman o oluşuma biz de destek veririz yürüyün deriz. Ama ne yazık ki bugün en güçlü aday olarak Yıldırım Demirören gözüküyor.

Ama ne yazık ki arkasında güçlü bir destek yok. Belki onu destekleyen 5-6 kulüp var gibi gözüküyor. Yarın ne olacağı belli değil. Kendisi de benim akrabam. Karşısına aday olarak çıkmak istemem. Ama arkasında çok güçlü bir destek ve birliktelik yok gibi gözüküyor o zaman Demirören'in de karşısına çıkabilirim. Herşey bir iki saat içinde belli olur. Şu anda kimse yok denen bir ortamdayız o zaman ben varım. Ortak bir aday çıkarsa o zaman yokum. Çünkü hiçbir zaman oyun bozan olmadım olmam da” dedi.

Sporx