61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor'un büyük umutlarla kiralık olarak kadrosuna kattığı Theo Bongonda 9 haftadır forma giyemediği için oldukça mutsuz. Antrenmanlarda iyi performans sergilemesine karşın bu gelişimini sürdüremeyen Belçikalı oyuncunun durumu Bordo Mavili taraftarlar tarafından sorgulanmaya başlandı. 

YABANCI KURALI

Bongondan neden oynatılmıyor sorusunu cevaplayan Trabzonspor Teknik Direktörü oyuncunun yabancı kuralına takıldığını belirterek şunları kaydetti " Arkadaşlarımla bir iki defa bu toplantıyı yaptım. Bu kadroya 11 oyuncu giremeyecek. Bu kadroya 21 oyuncudan bazıları giremeyecek. Baktığınızda herkes oynamak istiyor. Oynamayan arkadaş mutsuz değilse bu kötü bir şey. Mutsuzluğunu belli etmemesi gerekiyor. Üzülebilir. Bizde 11’e girmek zor. 21’e girmekte zorlaşacak. Bunun bir çözümünü bulacağız.  Örneğin geçen hafta biz Teo’yu kadroya alamadık. Niye kaleci alınmadı 3. Kaleci alındı. Yabancı fazlalığı var. Belli bir yabancı kullanabiliyorsun. Kural var. Kuraldan dolayı alınmıyor. Bu böyle olacak. Bazıları dışarda kalacak. Bizde 11’i girmek çok zor, 21’e girmekte çok zor. Bizim taktiğimize uyan, çalışan arkadaşımız görev alacak. Bu sıkıntıları yaşayacağız. Bu sıkıntılar küçük takımlarda problem olmayabilir ama bizim gibi büyük takımlarda problem olur. Hepsi kendi takımından geldiğinde yıldız oyuncu kadroya girmediğinde veya bazı şeyler olmadığında mutsuz olabilir. Devrede o çözümü bulamazsak, burada ki huzursuzluk sahaya yansırsa esas sıkıntılar o zaman başlar.  " dedi.

KADROYA GİRİYOR

Öte yandan 3 haftadan uzun bir süre Bordo Mavili formadan uzak kalacak Jose Sosa'nın boşluğunda açılan kontenjandan yararlanacak olan Bongonda'nın 21 kişilik Sivasspor mücadelesinde sahada olması bekleniyor.