Bilet fiyatlarının yüksekliği konusundaki eleştirilere de cevap veren İlker Aycı, 2013'te tavan bilet fiyatlarının 309 lira olduğunu ve 6 yılda 352 liraya çıktığını belirterek, "Otobüs ve tren fiyatlarının o günden bu zamana kadar nereye geldiğine bakarsak, havayolu şirketleri için bugünkü fiyattan minimum yüzde 20 daha pahalı olması gerektiğini anlarız. Biz olması gerekenin yüzde 20 ucuzuna uçuruyoruz" dedi.

 Aycı, Trabzon'da uçak biletinin 352, otobüsün ise 210 lira olduğunu söyleyerek, "18 saat otobüs yolculuğu yapıp, üzerine molalarda yapılan harcamalarda katılırsa uçak bileti fiyatlarının daha makul olduğunu görebilirsiniz. Bir örnek daha vermek gerekirse Van uçak bileti 250 lira iken otobüs için de bu fiyat isteniyor" diye konuştu.

Aycı’nın Trabzon ile ilgili sezon bitimine doğru bu açıklamaları yapması ise gelinen noktayı göstermek için iyi bir örnek. Trabzon’a şu anda uçak bilet fiyatları normal seyrine dönerken mesela Cuma gününe Aycı’nın dediği gibi 352 TL veya altına uçak bileti bulmak mümkün. 
Ancak özellikle Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayının başlarında Trabzon’da tüm seferler dolarken bilet fiyatları da vatandaşların yoğun talepleri sonrasında 800 - 900 TL’leri bulmuştu. Vatandaşlar bir çok kez bu noktada isyan etmiş ancak THY uyguladığı politikadan geri adım atmamıştı. 
Su anda ise hem gurbetçilerin okulların açılacak olması dolayasıyla memleketlerine dönmeye başlamaları, hem de turizm sezonunun yavaş yavaş bitiyor olmasından dolayı uçak bilet fiyatları yoğun talep olmamasından dolayı ise normal seyrine dönüyor… 
THY’nin resmi web sitesine bakıldığında Trabzon’dan İstanbul'a Pazartesi kadar en ucuz biletin 695 TL olduğu görülürken, Pazartesinden itibaren 352 TL’ye bilet bulunabileceği görülüyor.