Spor Toto Süper Lig 2015/2016 sezonunun şampiyonu Beşiktaş... Tolga, Trabzonsporlu taraftarların beklediği açıklamayı yaptı ve bu şampiyonluğun 2. Şampiyonluğu olduğunu açıkladı.

33. hafta maçında Osmanlıspor'u ağırlayan Kara Kartal, 21 ile 24'te Marcelo ve 48'de Gomez'in attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Osmanlıspor'un tek sayısı 74'te Webo'dan geldi. Bu galibiyetle puanını 79'a yükselten Beşiktaş, şampiyonluğunu ilan etti. Bitiş düdüğünün ardından Vodafone Arena'da büyük sevinç yaşandı.
Bu sırada hem Şenol Güneş, hem de Tolga Zengin, Beşiktaş’ın Şampiyonluğa ulaşmasının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.  Ancak burada Trabzonsporlu taraftarlar her iki isimden 2010-2011 Şike süreci ile ilgili bir şeyler demesini bekledi. Ne yazık ki iki isim de bundan bahsetmeyerek bordo-mavililerde hayal kırıklığı yarattı.  Ancak Tolga, Trabzonsporlu taraftarların beklediği açıklamayı Aspor ekranlarında yaptı.
Tolga, burada ki soruları yanıtlarken 2010-11 Şike sürecine vurgu yaparak, “ ilk şampiyonluğum değil ikinci. Bütün Trabzonlulara, bütün Trabzonsporlu taraftarara armağan olsun. Size göre ilk olabilir, çoğu kişiye göre ilk olabilir. Ama bize göre ilk değil”  dedi.
Tolga’nın bu sözleri Trabzonsporlu taraftarlar arasında büyük övgü aldı.