61SAAT HABER SERVİSİ - Hem Trabzonspor hem de Beşiktaş’ta oynayan her iki takımda da kaptanlık yapan Tolga’nın yayıncı kuruluşta ilk yorumlayacağı maçın bu iki takımın karşılaşması olması ise ilginç bir tesadüf oldu. 



Tolga Zengin, “En son oyuncu olarak gelmiştim. Sahaya baktığınızda çok yakın duruyoruz ama bir o kadar da uzağız. Benim ilk maçım, Beşiktaş’a transfer olduğumda Trabzonspor’a karşıydı. Şimdi de Trabzonspor - Beşiktaş maçında başka şekilde görev alıyorum. Her iki takıma da hayırlı olsun, inşallah sakatsız, belasız bir sezon olur” dedi. 

Medical Park Stadının zeminine dikkat çeken Tolga Zengin, “Zemin iyi bir zemin ancak Eylül zamanı çürümü yapıyor. Avni Aker’de de böyleydi. Oyunu, etkiler. Zemin kuru, düzgün de değil. Bayağa bir top kontrolünde sıkıntı olur. Oyun akışını engeller” diye konuştu. 

Her iki takımı da yorumlayan Tolga Zengin, “Geçen seneden beri Trabzonspor’da en büyük eksik takım savunması. Uğurcan gibi kaleci olmasına rağmen. Çoğu pozisyonda Uğurcan’ın başarısından puanlar alınıyordu. Önde pozisyon eksikliği yaşamıyordu. Geride gerek oyuncu, gerek takım savunmasından zaafiyet yaşıyordu. Hazırlık maçlarının çok anlam ifade ettiğini düşünmüyorum. 
Hem çok kısa 2 maç oynandı. Ara süre çık kısaydı. İdeal 11’ler denenemedi. Hazırlık maçlarına baktığınızda 5 - 6 olur. Son 2 maçta ideale yakın 11 çıkar. Bir kadro oturtulur. 
İki takım içinde bir kaç hafta için tamamen farklı kadrolar görebiliriz. Hem sakatlar var. Breysel performanslar var. Çok daha değişiklikler olabilir” dedi. 

Tolga sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bir oyuncu ile olacak şey değil. Takımın hep birlikte yapacağı. Halkalardan biri adamını takip etmezse sıkıntı yaşanabilir. Oyuncu yapısı da çok önemli. Trabzonspor’un Orta sahası 3 tane 8 numaradan oluşuyor. Beşiktaş daha yaratıcı görünüyor. 
Özellikle takım savunmasında sadece oyunculara bireysel bakmamak lazım. Takım olarak hepsi bir zincirin halkası gibi bir arada olması lazım. Halkaların biri koparsa hepsi otomatik devam eder”