Onur Kıvrak, bu sezon Trabzonspor’un tartışmasız en iyi ve en formda ismi. Beşiktaş karşısında Fernandes’ten şanssız bir frikik golü yemesine rağmen, 4 net pozisyonda kalesinde devleşerek takımının İnönü’den puanla dönmesini sağladı. Bu sezon 7 resmi maçta toplam 650 dakika forma giyen 24 yaşındaki file bekçisi, kalesinde sadece 2 gol gördü. Şanssız bir sakatlık yaşayan Bordo-Mavililer’in diğer başarılı kalecisi Tolga Zengin ise 4 karşılaşmada 2 gol yemişti. Onur’un bu müthiş performansı nedeniyle, Kaptan’ın iyileştikten sonra kaleyi devralması oldukça zor gözüküyor.

Aralarından su sızmıyor

Onur’la Tolga’nın arasında forma için ciddi bir rekabet var. Ancak aralarındaki dostluğu da bilmeyen yok. İki oyuncu, yaptıkları her açıklamada bunu dile getiriyor. Son olarak Tolga, sakatlandıktan sonra, “Kalede Onur olacağı için rahatım” ifadelerini kullanmıştı.

‘Gerekli mesajı verdi’


A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın Onur’u, Romanya ve Macaristan milli maçları için kadroya çağırmamasına tepki gösteren Trabzonsporlu yöneticiler, bu eleştirilerini Beşiktaş maçından sonra da sürdürdüler. Genel Sekreter Hasan Yener, “Onur performansıyla birilerine mesaj verdi sanırım” ifadesiyle Abdullah Avcı’ya göndermede bulundu.

‘Türkiye’nin en iyisi’

Onur’un milli takıma seçilmemesiyle ilgili olarak bir açıklama da Asbaşkan Nevzat Şakar’dan geldi. Şakar, 24 yaşındaki oyuncunun şu anda Türkiye’nin en iyi kalecisi olduğunu ileri sürerek, “Ligde en az gol yiyen kaleci konumunda. Onur, Türkiye’yi daha iyi temsil ederdi diye düşünüyorum. Abdullah Avcı’nın kararına üzüldük” ifadelerini kullandı.