Kafkas, Trabzonspor dergisinin Mart sayısında yer alan yazısında, takım olarak içinde bulundukları durumdan bir an önce çıkmaları gerektiğini çok iyi bildiklerini belirterek "Sıralamada daha üst seviyeye yükselmenin, daha fazla puan toplayabilmenin arayışı içerisindeyiz. Yaşadığımız gelişmeler karşısında çabuk demoralize olmadan yola devam etmeli, sadece işimize ve kazanmaya kilitlenmeliyiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki Trabzonsporumuz'un en büyük gücü siz değerli taraftarları ve renklerimize tutkulu ile bağlı insanlarıdır. Takım için geçmişte bu şehrin insanı olmayıp burayı sahiplenen futbolcular gibi bir anlayış geliştirmeliyiz. Futboldaki tek değeri ekonomik kazanımlar olmaktan kurtarmalıyız. Farklı hevesler olayın içine katmalıyız" dedi.

"Büyük takımlar zaman zaman inişli çıkışlı grafikler çizebilirler" diyen Kafkas, "Önemli olan bu durumun üstesinden gelebilecek dirayeti ve kararlılığı gösterebilmeleridir. Takım olma yolunda bazı aşamalar geçiriyoruz. Sezon sonuna kadar kalan süreyi müsabaka müsabaka değerlendireceğiz. İstediğimiz hamleyi yapma adına taraftarlarımızın reaksiyonlarını da fazlasıyla önemsiyoruz. Kalan haftalarda tribünlere gelerek bizi desteklemeniz, oyuncularımıza sahip çıkmanız, istediğimiz seviyeye gelmemizde ön ayak olacaktır. Uzun bir yola çıktığımız doğrudur. Her geçen gün daha iyiye ulaşmanın arayışı içersindeyiz. Takıma oynatmak istediğimiz oyun anlayışının tam anlamıyla oturması için biraz daha zaman gerekli. İyi çalışıyoruz, böyle devam edeceğiz ve takımımızı çok daha olumlu yerlere taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz gerçek Trabzonspor ruhunu canlandırmak için buradayız. Hiçbirinizin bundan şüphesi olmasın. Bu doğrultuda ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda oyuncu gurubumuza da büyük görevler düşüyor. Onlar da Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu kavramalılar. Kaybetmek de kazanmak da birer alışkanlıktır. Çünkü takımımızın misyonu bunu gerektiriyor."