Trabzonspor'a futbolculuk döneminde transfer oluşunu anlatan Kafkas, "Konyaspor'dan Trabzonspor'a transfer sürecini anlatan Kafkas, "Diyarbakır'da zorlandım, Konya'da da zorlandım. O dönem GAP TV vardı. Bir küme düşme maçında ismimi duydular. O şekilde Konyaspor'a transfer oldum.Trabzonspor'a iyiki gitmişim. Orada aşık oldum, orada evlendim. Trabzon bizim yarımız. Ankaralı'yım ama taraftarlar hep bizi Trabzonlu gördüler, destek verdiler. Trabzon'da madalyonun bir yüzü varsa benim için diğer yüzü de var. Çok konuyu açmak istemiyorum ama madalyonun benim için iki yüzü var."

"KAÇAN ŞAMPİYONLUK..."

1996 yılında Fenerbahçe mağlubiyeti ile kaçan şampiyonluğa değinen deneyimli teknik adam, "Gerçekten çok iyi bir kadromuz vardı. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu tabiki tebrik ediyorum. Bizde dramatik olarak şampiyonluğu kaybetmenin burukluğu var. Hala unutamam. Şampiyonluğu haketmiştik. Birbirini tamamlayan her türlü özellikli bir takımdık. 5 puan ödeydik. Van'a mağlup olduk, çok zor bir maçı 4-1 yendik. Sonra Fenerbahçe ile karşılaştık. 1-0 öndeydik, maç normal gidiyordu. Çok garip hatalar yaptık. Hatta o hatalardan birini ben yaptım. Allah'ın takdiri. Trabzonspor için sadece bir şampiyonluk kaçmadı, camianın 10-15 yılına mal oldu." dedi.

Trabzonspor tekrar toparlanma sürecine girdi. İnişli çıkışlı grafik sergiledi. Şimdi ise Yusuf'u Abdükadir'i buldular. Trabzonspor ne zaman kendi özüne dönerse önü çok açık. Orada Özkan Sümer gibi bir fenomen var. Çok zor bir şehir. Yaptıını çok çabuk yıkan bir şehir. Umarım başarılı olurlar."