61SAAT HABER SERVİSİ - Rusya’da yayın yapan bobsoccer’e konuşan Hubocan, Trabzonspor ile yapılan görüşmelerde anlaşamadığı için yeniden Marsilya’ya döndüğünü açıkladı.

Hubocan, o dönem Trabzonspor’da teknik direktör değişikliğinin de yaşandığını hatırlattı. 
Marsilya’dan ayrıldıktan sonra Güney Kıbrıs’ta Omonoia Lefkoşa’da forma giymeye başlayan Tomas Hubocan, sezon sonu kontratının bittiğini ve neler olacağını sezon sonunda göreceğini açıkladı.


Trabzonspor ile kiralık sözleşmesinin bittikten sonra Marsilya’ya döndüğünü hatırlatan Hubocan, “Trabzonspor’dan kiralık sözleşmem bittikte sonra Fransa’ya döndüm. Baş antrenör beni yeni sezonda oynama şansı vereceğine ikna etti. Ama teknik direktör beni fark etmedi ve maçlara dahil etmedi. Aralık 2018’de bir kez daha Marsilya’dan gitmeme izin vermesini istedim, ancak maalesef kış transfer döneminde kulüpten ayrılmak mümkün olmadı. 
İkinci takım için oynamaya başladı. Temmuz 2019’da Marsilya için final maçını oynadım. 
Kariyerime devam etmek istiyorsam, istikrarlı bir şekilde oynayacağım bir kulüp bulmam gerekiyordu. Burada kendimi çok iyi hissediyorum, hala oynamak için gücüm ve arzum var” dedi.

TRABZONSPOR İLE ANLAŞMA SAĞLAYAMADI!

Marsilya’dan Trabzonspor’a kiralık veriliş sürecini ve sonra yaşadığı ayrılığı da anlatan Hubocan, “Marsilya’da ilk başta her şey yolundaydı. Ama sonra Marsilya satıldı. Çok para geldi, teknik direktör değişti, yeni oyuncular alındı. Cesaretim kırılmadı, çok antrenman yaptım ve kadroya döndüm. Ocak 2017’de ciddi ayak problemleri yaşadım. Bu sırada kulüp daha fazla galibiyet kazandı ve yedek kulübesine döndüm. 
Bu süreci iyi bir sezon geçirdiğim Türkiye’ye kiralık gitmem izledi. 
Ne yazık ki durum tekrarlandı:
Trabzonspor’da kira sözleşmesinin uzatılması konusunda anlaşamadım. Yönetim ve teknik direktör değiştirildi. Sonunda Marsilya’ya geri döndüm” dedi. 

2017 - 18 SEZONUNDA HEM TEKNİK HEYET, HEM DE YÖNETİM DEĞİŞMİŞTİ
Trabzonspor hatırlanacağı üzere Hubocan’ı, satın alma opsiyonuyla birlikte Marsilya’dan 250 bin Euro’ya kiralamıştı.
2017 / 18 sezonunda 4. haftadan itibaren takıma katılan Hubocan, bordo - mavililerle 20 Süper Lig, 4’te Türkiye Kupası maçına çıkmıştı.
Hubocan Trabzonspor formasıyla 6 sarı kart, 1 çift sarıdan kırmızı, 1’de direkt kırmızı kart görmüştü.
Hatırlanacağı üzere Trabzonspor o dönem sezona Ersun Yanal ile başlamıştı. Ancak ligin 8. haftasında Akhisar mağlubiyetinin ardından Yanal ile yollar ayrılmış ve yerine Rıza Çalımbay getirilmişti.
Nisan ayında yapılan kongrede de Muharrem Usta yönetimi görevi bırakmış yerine Ahmet Ağaoğlu yönetimi gelmişti.