Tonya Doğanspor Kulübü, karşı karşıya kaldıkları hakem hataları nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamayı kulüp adına Zafer Cora yaparken, şu ifadelere yer verildi.

Haftalardır maruz kaldığımız ve “hatadır” deyip düzelmesini beklediğimiz skandal hakem yönetimleri Arhavispor ile oynadığımız müsabakada artık ayyuka çıkmıştır.

Hedefimiz doğrultusunda çok büyük bir önem taşıyan bu karşılaşmaya 2 aydır maç verilmeyen bir hakem, tetikçi olarak atandığını maç içerisindeki kararları ile göstermiştir.

Tonyaspor Doğanspor’a karşı kişisel husumet besleyenlerin bu hayati karşılaşmaya tetikçi olarak gönderdiği ve “Git Tonyaspor’u bitir” diyenlerin kim olduklarını da çok iyi biliyoruz.

Haftalardır süren mağduriyetimize asaletimizden dolayı sessiz kalışımızı acizlik olarak yorumlayanlara karşı bundan sonra gerektiği gibi karşılık vereceğimizin bilinmesini isterim.

2 oyuncunun çıktığı hava topu mücadelesi sonrası faulü bizim lehimize vermesine rağmen oyuncumuzu kırmızı kart ile cezalandıran hakem bununla da yetinmeyip 3-0 öne geçmemizin hemen akabinde bir kırımızı kart daha çıkararak gardımızı kırmıştır.

Rakip kaleciden topu kurtarıp 4. golümüzü atacakken müdahale ile yerde kalan oyuncumuza, biz penaltı ve kaleciye kırmızı kart beklerken aldatmaya yönelik hareketten ikinci sarı kartla oyundan atan müsabakanın hakemi taraftarlarımızın da çileden çıkmasına neden olmuştur.

Bunun sonucunda hem sahadaki oyuncu sayısı olarak hem de psikolojik olarak hakem tarafından bitirilen takımımız 3 gol yemiş ve müsabaka 3-3 berabere bitmiştir.

Bir maça 16 dakika uzatma veren bir hakemin iyi niyet taşıdığına bizi kimse ikna edemez. Bunun mantıklı tek izahı; art niyetle yapılan tetikçiliktir.

Bizi en çok yaralayan ise Trabzon futbol kamuoyunun yapılan bu haksızlık karşısında haftalardır susarak üç maymunu oynamasıdır.

MHK Temsilcileri Sayın Hasan Emirzeoğlu ve Sayın Alican Lakot, kendi koltuklarını koruma ve başkalarına şirin görünme adına bizleri kurtlar sofrasında yem etmektedir. MHK’deki Trabzon’un temsilcileri olan bu iki şahsiyet Trabzon takımlarına sahip çıkmadıkları gibi harcanmaları karşısında da gözlerini kapatıp sessiz kalarak şehre ihanet etmektedir.

Tonya Doğanspor’umuzun haftalardır hakem hataları ile doğranması bir tesadüf değildir.

Grubumuzda bulunan diğer takımların müsabakalarına bulundukları bölgelerden hakem ataması yapılırken, bizim maçlarımıza ise anlamsızca sürekli başka bölgelerden hakem gönderilmektedir.

Saha içinde ve saha dışında bu kulübe hizmet ederek ekmek yiyen insanların hakkı ve emeği ile bu kadar kolay oynanmasına müsaade edilmemelidir.

Tonya Doğanspor’un hakkını yiyen bu insanları Trabzon futbol kamuoyunun vicdanına ve Allah’a havale ediyorum.

Bize karşı yapılan bu operasyonun sorumlularının ve tetikçilerinin bir an önce ortaya çıkartılıp hesap sorulmasını ve bekliyoruz ve sorumluları bu konuda ivedilikle hareket ederek göreve davet ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine ve ilgisine saygılarımla sunarım.

                                   Zafer CORA

                        TONYA DOĞANSPOR KULÜBÜ BAŞKANI