Fenerbahçe'yi hakkında disiplin soruşturması devam ederken Şampiyonlar Ligi'ne davet eden UEFA'nın, Aziz Yıldırım ve yargılanan yöneticilere şike nedeniyle hapis cezası verilmesiyle birlikte nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.

Avrupa kupalarına katılma hakkı elde eden Türk takımlarına şike süreci ile ilgili herhangi bir yaptırımda bulunmayan UEFA'nın, bugün Çağlayan'da çıkan kararların ardından yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

Bilindiği gibi Fenerbahçe ile ilgili UEFA Disiplin Kurulu henüz bir karar vermemişti.

HUKUK UZMANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Tahkim Kurulu kulüpleri temize çıkardı ancak, şike davasında mahkeme aynı şekilde düşünmedi. Federasyonun kararını bekleyen UEFA ise kulüplerimize herhangi bir yaptırım uygulamadı.

Ancak mahkeme'nin şahıslara verdiği cezalar, tartışmaları da beraberinde getirecek gibi görünüyor. Hukukçulardan bazıları disiplin kararlarıyla, mahkeme kararlarının birbirlerini bağlamayacağı görüşünü savunuyor. Buna göre Federasyonun disiplin sorgusu açısından kulüpler için aldığı kararlarda değişiklik olamaz.

Ancak aynı soruyu yönelttiğimiz Spor Hukuku Uzmanı Alpay Köse önemli bir konuya dikkat çekti. Köse'ye göre UEFA'nın mahkemenin aldığı karara bakış açısı çok kritik. UEFA eğer isterse Federasyondan kulüpler için aldığı kararı yeniden gözden geçirmesini isteyebilir. UEFA, Avrupa Kupaları için izin verdiği kulüpler için de kararını değiştirebilir.

Avukat Alpay Köse'nin UEFA uyarısının gerçekleşmesi durumundaysa Fenerbahçe 'nin kazandığı şampiyonluk kupasıyla ilgili tartışmalar yeniden alevlenebilir.