Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, eski bakan ve kulüp başkanlarından Faruk Özak başta olmak üzere bordo - mavili camianın ileri gelenleri, "Futbolda şike" davası süreciyle ilgili İstanbul WOW Otel'de düzenlenen konferansta bir araya geldi.

Konferans sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Sadri Şener, kulüp yönetimi dışındaki Trabzonspor camiasının ileri gelenlerinin oluşturduğu bir toplantıda bir araya geldiklerini dile getirerek, "Çok güzel bir toplantı oldu. Çok önemli isimler katıldı. Çok iyi mesajlar verildi. Trabzonspor'un farklı bir takım olduğunu her zaman ortaya koyuyoruz. Bugünkü gece de bunun göstergesi. Geçen sene yaşanılan süreci değerlendirdik. Bir takım sonuçlara vardık buna göre yol haritası çizeceğiz." diye konuştu.

Toplantı sonunda yapılan basın açıklamasında, '2010 - 2011 Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Trabzonspor'dur' denildiği hatırlatılan Sadri Şener, "Şampiyonudur doğru. Kağıt üzerinde tescile gerek yok. Gönüllerde bile şampiyonuz diye bir şey var. Realite de var. Ama inşallah bu da federasyon tarafından tescil edilir." şeklinde konuştu.

Futbol Federasyonu'nun süreci uzattığını da kaydeden Şener, gerekirse UEFA'da da haklarını arayabileceklerini söyledi.

Şener, şike davasıyla ilgili TFF'de sürecin ne zaman sona ereceğine dair çeşitli duyumlar aldıklarını da sözlerine ekleyerek, "Benim bildiğim, son görüşmemizde, play-off'tan önce sonuçlanacağını söylediler. Eski disiplin kurulunun, son savunmalar için 5 Nisan tarihine kadar süre verdiği anlatıldı. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Hep böyle tarihler verdiler ama hiçbiri çıkmadı. İnşallah bu doğru çıkar."

Faruk Özak: UEFA'NIN VERMİŞ OLDUĞU BU HAKKI, Futbol Federasyonu BİR AN ÖNCE KARARA BAĞLAMASI GEREKİYOR.

Faruk Özak da Trabzonspor'un Türk futboluna yıllardır çok önemli hizmetler yaptığını belirterek, "6 defa şampiyon oldu. Bu İstanbul'a karşı zor bir şey. İstanbul'la Trabzon'un ekonomisi karşılaştırıldığında mucize gibi bir şey. Belki de Türkiye'nin en başarılı takımlardan bir tanesi Trabzonspor." diye konuştu.

Nisan ayında çıkan yasa gereği şike ve teşviğe adli ceza getirdiklerini dile getiren Faruk Özak, "Hepimizin gözü önünde gerçekleşen olaylar cereyan etti. Sonuçta bir etik kurulu raporu oluştu. Ondan evvel de UEFA'nın müdahalesi oldu ve dediki Futbol Federasyonu'na, Trabzonspor şampiyonlar ligi'nde oynayacak. Bu tabii Trabzonspor için iyi bir gelişmeydi; ancak bu Türk futbolu adına bu grilik bulanıklık hepimizi üzdü. Umarım temizlenir. Çok daha iyi duruma gelir. Kimsenin mutsuzluğundan mutluluk elde etmek istemeyiz. Suç varsa ceza da olmalı. Trabzonspor'un etik kurulu raporuna göre hiçbir kusuru yok. Bu geçmiş federasyon kanalıyla da açıklandı. UEFA'nın vermiş olduğu bu hakkı TFF'nin de biran önce karara bağlaması gerikiyor." şeklinde konuştu.

Özak, toplanmalarının amacını yönetime destek vermek olduğunu da kaydederek, "Hukukun üstünlüğünün tahsis edilmesi, TFF'den PFDK'den Tahkim Kurulu'ndan gerekirse UEFA'dan, bize yakışır şekilde yasal yollarla Trabzonspor'un hakkını istemek. Trabzonspor'un geçen seneki süreçte hak ederek kazandığı bir şampiyonluk olduğunu iddia ediyoruz. Yönetime destek olmak için toplandık. İşin sonuna gelindi. Biliyorsunuz UEFA'nın burada kongresi var. Play - off başlayacak. Bir karar verilmesi ve bu kararın, hukuk üstünlüğü çerçevesinde adil bir karar olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan konferansın ardından yapılan basın açıklamasında ise şöyle denildi:

"2010 - 2011 Spor Toto Süper Lig şampiyonu Trabzonspor'dur. Avrupa'da futbolun en üst kuruluşu olan UEFA'nın Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne kabul etmesi Trabzonspor'un Türkiye Ligi Şampiyonu olduğunun en açık delili ve tescilidir.

Bu süreç daha önceki ve şimdiki federasyon yönetim kurulu tarafından uzatılarak zaman kazanılmaya çalışılmış ve çalışılmaktadır. Trabzonspor'un tamamen temiz olduğu, eldeki delillerle ve etik kurulu raporunda açıktır. Kupanın Trabzonspor'a verilmesi için bütün hukuki yollar işletilmelidir.

Yeni Federasyonun bugüne kadar izlediği yol, kamuoyuna ve medyaya yansıyan görüşler şike soruşturması sürecinin kulüplere her hangi bir disiplin cezası verilmeden geçiştirilmesi şüphesi uyandırmaktadır. UEFA'nın çok kısa zamanda vermiş olduğu adil kararın TFF tarafından da en kısa sürede alınmasını beklemekteyiz. Disiplin cezalarının verilmesi ve şampiyonluğun tescil edilmesi için ceza mahkemesi sonucunun beklenilmesi şeklindeki görüşün yasal dayanağı bulunmamaktadır. Türk futbolunun idarecisi TFF'nin aciliyetle karar vermesi ve adaleti tesis etmesi gerekir. Trabzonspor Kulübü ve camianın bireyleri, Trabzonspor'un şampiyonluğunun gecikmeden tescili, adaletin yerini bulması ve UEFA talimatlarının yerine getirilmesi amacıyla TFF'ye UEFA ve FİFA'ya resmi başvuruda bulunma kararlılığındadır.

Kişisel başvurular için de konunun uzmanı hukukçulardan da bir kurul oluşturulacaktır.

Bu süreç sadece Trabzonspor'un hak ettiği şampiyonluk kupasını alma mücadelesi olarak görülmemelidir. Süreç, "Temiz futbol - adil oyun'a inanan tüm futbol severleri ilgilendirmektedir. Ülke futbolundaki temizlik ve adalet mücadelesi başarıyla tamamlandığı taktirde zaten şampiyonluk, hak edenin yanı Trabzonspor'un olacaktır. TFF'nin bu karar sürecini geciktirmesi halinde ise bu hakkın UEFA ve FİFA tarafından ve uluslararası futbol kamuoyuna bir kez daha ilan ederiz."