Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında son sıralardan kurtulmak isteyen Torku Konyaspor ile moral peşinde olan Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Hüseyin Göçek düdük çaldığı karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele başladığı gibi 0-0'lık eşitlik ile sona erdi.

Alınan bu sonucun ardından ev sahibi Torku Konyaspor puanını 28'e yükseltirken Trabzonspor 34 puana ulaştı. Spor Toto Süper Lig'in 24 haftasında Torku Konyaspor, Kayseri Erciyesspor'a konuk olacakken, Trabzsonpor ise Hüseyin Avki Aker Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk edecek.

FIRTINA'DA 9 EKSİK

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Kadir Keleş ve Bamba ile Marc Janko, Colman, Fatih Öztürk, İbrahim Demir, Soner Aydoğdu, Şahin Aygüneş ve Abdulkadir Özdemir, mücadele öncesinde kadroda yer almadı ve bu mücadelede Trabzonspor'u yalnız bıraktılar.

26. RANDEVU

Trabzonspor ile Torku Konyaspor, bu maç ile birlikte lig tarihinde 26'ıncı kez karşı karşıya geldi. Bugüne kadar iki takım arasında yapılan 26 maçta, Trabzonspor 13 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 6 maçı ise Torku Konyaspor kazandı. 7 karşılaşma da beraberlikle sona erdi. Trabzonspor, söz konusu maçlarda rakibine 39 gol atarken kalesinde ise 27 gol gördü.

KONYASPOR ATTI AMA...

Karşılaşmanın 22. dakikası oynanırken, etkili gelişen Konyaspor atağında Djlama, sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve topa yükseklik kazandırdı. Djalma'nın ortası ile uzak direkte bulunan Hasan Kabze topu kafasıyla kale sahasına çevirdi ve Thorvaldsson topu ağlara gönderdi. Ancak Thorvaldsson'un bu pozisyonu, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Torku Konyaspor'un ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golünü hemen iki dakika sonrasında sahada sinirler gerild. Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Trabzonspor forması giyen Bourceanu, rakibine faul yaptı. Bu pozisyonun sonrasında 28 yaşındaki oyuncunun topu rakibine vermemesinin ardından sahada ufak bir tartışma meydana geldi ancak olay büyümeden önlendi ve mücadeleye devam edildi.

MUSTAFA YUMLU KORKUTTU

Mücadelenin 35. dakikası oynanırken, Trabzonspor forması giyen Mustafa Yumlu, topu kontrol etmesinn ardından sakatlık geçirdi ve mücadelenin hakemi Hüseyin Göçek'ten mücadeleyi durdurmasını istedi. Göçek'in kararı ile oyun dururken, Trabzonspor kalecisi Onur'un da takım arkadaşına yardımı ile ciddi bir problemi olmayan Mustafa Yumlu oyuna devam etti.

ONUR YİNE DEVLEŞTİ

Maçın 53. dakikasında ev sahibi Konyaspor yine Trabzonspor kalesine etkili geldi. Ceza alanı içerisinde sağ çaprazdan Hasan Kabze'nin ortası ile topla buluşan Borek, topun gelişine vuruşunu yaptı ancak bordo mavili ekibin başarılı file bekçisi Onur, bu şutu çok iyi çıkardı ve takımının geriye düşmesine engel oldu.

KONYASPOR'DA PENALTI BEKLENTİSİ

Etkili gelişen Konyaspor atağında, sol kanatta topla buluşan Hasan Kabze ceza alanına ortasını kesti ancak topa yükselen Djalma istediği vuruşu yapamadı ve Torku Konyaspor mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Ayrıca mücadelenin 74. dakikasında Konyaspor'un atağında, atak yönüne göre sol kanattan gelişen pozisyonda Ergün'ın içeriye çevirdiği top Bosingwa'ya çarptı ve kornere gitti. Ev sahibi bu pozisyon sonrasında penaltı beklese de, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek aynı fikirde olmadı.

Mücadelenin son bölümlerinde her iki ekip de 3 puana uzanmak için savunma güvenliğini ikinci plana atarak rakip kalede gol bulmayı denese de, final paslarında isabetsizlik her iki ekibin de gol sevinci yaşamasına engel oldu ve mücadele 0-0 eşitlik ile sona erdi.


CANLI ANLATIM: 

VE MAÇ BİTTİ TORKU KONYASPOR 0-0 TRABZONSPOR

90' Konyaspor'da oyuncu değişikliği. Aleksander Hleb'in yerine İshak Çakmak oyunda

90' Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.

90 ' Trabzonspor sağ kanattan etkili geldi ama Bosingwa'nın yerden ceza alanına gönderdiği topta önce Olcan'ın vuruşu savunmadan döndü ve ardından Özer'in vuruşu dışarıya gitti.

89' Maçın hakemi Hüseyin Göçek, Konyaspor lehine avantaja bıraktığı bir pozisyonun ardından Alexandru Bourceanu'ya sarı kart gösterdi.

88' Sol kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Yusuf'un ceza alanına yerden pasında Emre topa dokunamadı.

83' Konyaspor'da ise Gunnar Thorvaldsson'un yerine Ömer Ali Şahiner oyunda.

82' Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada karambolde seken top Itandje'de kaldı.

81' Trabzonspor'da Paulo Henrique'nin yerine Emre Güral oyunda.

80' Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Olcan, Selim'den sıyrılıp ceza alanına hareketlenmek istedi ama yerde kaldı ve Selim sarı kart gördü.

78' Bu kez gelişen Trabzonspor'un atağında sol kanatta Yusuf, rakibinden sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama Itandje topun sahibi oldu

77' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

75' Hasan Kabze ceza alanına ortaladı. Kale önünde Djalma topa dokunamadı. Top auta gitti.

73' Konyaspor atağında ceza alanı dışında kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topla buluşan Borek'in sert şutu üstten dışarıya gitti.

71' Gelişen Konyaspor atağında Thorvaldsson'un pasında sağ çaprazda topla buluşan Djalma'nın içeriye çevirdiği topu savunma uzaklaştırdı.

70' Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Olcan Adın topa eliyle müdahale etti.

69'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

68'Konyaspor yarı alanında topla buluşan Özer, Borek'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

67'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

65' Trabzonspor'da Malouda oyundan çıktı, yerine Yusuf girdi. 

63'Etkili gelişen Konyaspor atağında sağ kanattan atılan uzun topa hareketlenen Djalma, ceza alanına girip çok sert bir şut çekti ama top yandan az farkla dışarıya gitti.

62' Henrique itirazdan sarı kart gördü. 

61'Yeşil beyazlılar sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

60'Ev sahibi ekibin atağında sağ kanattan ceza alanına atılan ara pasına Thorvaldsson hareketlendi ama kaleci Onur zamanında çıkıp müdahalesini yaptı.

57'Bu kez etkili gelen Trabzonspor oldu. Henrique sağ çaprazdan ceza alanına girip son çizgiye indi ve topu içeriye çevirdi ama Olcan kafa topu mücadelesinden topa dokunamadı.

56'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Djalma, Gökhan'a faul yaptı.

55'Konyaspor yine etkili geldi. Ceza alanı içi sağ çaprazdan Hasan, topu çok iyi çevirdi ve Borek'in gelişine vuruşunu Onur çok iyi çıkardı.

51'Konyaspor yine etkili geldi. Sol kanatta topla buluşan Hasan, rakibinden sıyrılıp ortasını yaptı ama Thorvaldsson'dan önce Onur topun sahibi oldu.

50'Gelişen Trabzonspor atağında Malouda'nın pasında topla buluşan Özer, pasını sol kanattaki Henrique'ye gönderdi ama top çok hızlıydı.

49'Etkili gelişen Konyaspor atağında Hleb, sol kanattan ceza alanına koşu yapan Ergün'e çok şık bir ara pası attı ama ofsayt bayrağı da kalktı.

47'Sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Ergün'ün ceza alanına ortasında kafa topu mücadelesinde Hasan, Mustafa'ya faul yaptı.

47' Trabzonspor'da Malouda son çizgiye indi ortaladı ama kimse yok. Top direkt auta çıktı. 

46' İkinci yarı başladı

Trabzonspor'da ikinci yarı Zokora oyundan çıkarken yerine Gökhan Alsan oyuna girdi. 

İlk yarı 0 - 0  sona erdi. 

45'İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

44'İlk yarıda artık son anlar ve iki takım da soyunma odasına gol yemeden girmek için kontrollü bir oyun sergiliyor.

43' Gelişen Trabzonspor atağında Henrique topu elle kestiği gerekçesi ile hakem topu Konyaspor'a verdi. 

41'Gelişen Trabzonspor atağında Özer'in pasına sol kanattan Malouda hareketlendi ama araya savunma girdi ve topu taca gönderdi.

40'Son dakikalarda oyunun temposu iyi düşmeye başladı.

39'Gelişen Konyaspor atağında Tolga'nın pasında topla buluşan Djalma'nun uzak mesafeli şutunda top üstten dışarıya gitti.

37'Ev sahibi ekip bu dakikalarda daha etkili olan taraf. Djalma, topu ceza alanın ön bölümüne kadar taşıdı ama pasında araya savunma girdi.

36' maç yeniden başladı. 

34'Bu arada Mustafa Yumlu bir sakatlık geçirdi ama ciddi bir problemi yok.

33'Ev sahibi ekip sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Mustafa topu uzaklaştırdı.

32'Yine sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Zokora'nın ceza alanına ortasında top kaleci Itandje'de kaldı.

32' Trabzonspor'da Özer, rakibinin engellemelerine rağmen ayakta kaldı ve ceza sahasına girdi. Soldan şut çekti az farkla auta çıktı. 

31'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada top doğrudan dışarıya gitti.

30'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında topla buluşan Olcan, Ergün'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

29'İki takım da son dakikalarda özellikle orta alanda çok fazla faul yapıyor.

28'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına yapılan ortada Selim topu kafasıyla kalecisine kazandırdı.

27'Bu kez gelişen Konyaspor atağında Hleb, rakiplerinden çok iyi sıyrıldı ve pasını Al'ye verdi. Ali'nin ceza alanına koşu yapan Thorvaldsson'a pasında araya savunma girdi.

26'Trabzonspor yarı alanında topla buluşan Özer, rakibinden sıyrılıp hızla ileriye hareketlenmek istedi ama yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

25'Gelişen Trabzonspor atağında Bourceanunun Henrique'ye gönderdiği uzun topta ofsayt bayrağı kalktı.

24'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Bourceanu, rakibine faul yaptı ve ardından topu rakibine vermeyince ortam biraz gerildi.

22'Etkili gelişen Konyaspor atağında Djlama, sağ çaprazdan ceza alanına girip topa yükseklik kazandırdı. Uzak direkteki Hasan Kabze topu kafasıyla kale sahasına çevirdi ve Thorvaldsson topu ağlara gönderdi ama gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Pozisyon açık bir şekilde ofsayttı. 

21'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Malouda, Thorvaldsson'a faul yaptı.

20'Konyaspor atağında Djalma sağ kanatta kendi topuna koşmak isterken Trabzonsporlu Mustafa Akbaş'a faul yaptı.

19'Trabzonspor'da Malouda, Konyasporlu Vukovic'e yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü. Vukovic sağlık ekiplerinin müdahalesiyle ayağa kalkabildi.

18'Malouda'nın kafayla indirdiği topa Konyaspor yarı alanında Henrique hareketlendi ancak bordo mavili yıldızın Vukovic'e yaptığı müdahaleyi hakem faul olarak değerlendirdi.

17'Trabzonspor atağında Özer Hurmacı pasında Olcan'ı topla buluşturmak istedi ancak Tolga araya girerek atağı kesti.

15'Djalma'nın kullandığı korneri Mustafa Yumlu kafayla uzaklaştırdı. Maçın hakemi ardından Vukovic'in Yumlu'ya faul yaptığını işaretetti.

14'Konyaspor atağında Ali sağ kanattan Djalma'ya pasını vermek istedi ancak Trabzonspor savunmasına çarpan top kornere gitti.

13'Özer Hurmacı'nın kullandığı köşe vuruşunu savunma kafayla uzaklaştırdı.

12'Trabzonspor atağında sol kanattan topla ceza sahası içine giren Malouda yerden ortasını açtı. Ancak savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi.

11'Konyaspor atağında Hasan Kabze'ye atılan uzun pası Mustafa Yumlu kafayla taça gönderdi.

10'Konyaspor rakip yarı alanda uyguladığı presle Trabzonspor'un kolay kolay hazırlık pası yapmasına izin vermiyor. Bu durum bordo mavili ekibin atağa çıkmasını zorlaştırıyor.

9'Hasan Kabze'nin kendi sahasında kaybettiği top sonrası takımını hücuma kaldıran Olcan Adın'ın ceza sahası dışından yaptığı zayıf vuruş kaleci Itandje'de kaldı.

8'Bordo mavili ekip bu dakikaya kadar rakip kaleye gidemezken hücum organizasyonu yaratmakta sıkıntı yaşıyor.

7'Konyaspor atağında Djalma kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topla buluştu ancak Trabzonspor savunmasında Mustafa dikkatli bir şekilde topu kaparak takımına kazandırdı.

6'Maçın temposu şu dakikalarda düşmüş durumda. İki takım da karşılıklı top kayıpları yapıyor ve organize atak geliştirmekte güçlük çekiyor.

5'Ali Çamdalı'nın baskısı sonucunda sağ kanatta topla ilerlemek isteyen Bosingwa yerde kalınca hakem faulü işaret etti.

4'Ali Çamdalı'nın baskısı sonucunda sağ kanatta topla ilerlemek isteyen Bosingwa yerde kalınca hakem faulü işaret etti.

4'Trabzonspor, ligdeki son galibiyetini 23 Eylül 2013'te Kayserispor deplasmanında aldı.

3'Konyaspor atağında Djalma savunma arkasına uzun bir pas yolladı ancak kaleci Onur kalesini terk etti ve topu kontrol ederek tehlikenin büyümesini engelledi.

2'Trabzonspor atağında Mustafa sol kanattan ceza sahası içine ortaladı ancak Ergün Teber savunmada topu takımına kazandırdı.

1'Djalma'nın ceza sahası içinde Hasan Kabze'ye kafayla indirdiği topu Trabzonspor savunması güçlükle uzaklaştırdı.

2'Trabzonspor atağında Mustafa sol kanattan ceza sahası içine ortaladı ancak Ergün Teber savunmada topu takımına kazandırdı.

1'Djalma'nın ceza sahası içinde Hasan Kabze'ye kafayla indirdiği topu Trabzonspor savunması güçlükle uzaklaştırdı.

1'Karşılaşma Trabzonsporlu oyuncuların vuruşu ile başladı. İki takıma da başarılar diliyoruz...

M.Ö.Konya'da tribünler tıklım tıklım dolu. Oyuncular İstiklal Marşı'nı okudu ve maçın başlaması bekleniyor.

M.Ö.Trabzonspor'da yedek bekleyecek isimler; Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Caner, Adrian, Yusuf, Gökhan ve Emre.

M.Ö.Ev sahibi ekipte yedek bekleyecek isimler; Kaya, Erdinç, Mehmet, Erdal, Recep, İshak ve Ömer Ali.

M.Ö.Yeşil beyazlı ekip karşılaşmaya; Itandje, Tolga, Vukovic, Selim, Ergün, Djalma, Ali, Hleb, Borek, Hasan Kabze ve Thorvaldsson ilk 11'iyle başlayacak.

M.Ö.Konyaspor'un da karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'i belli oldu.

M.Ö.Bordo mavililer karşılaşmaya; Onur, Bosingwa, Aykut, Mustafa Y., Mustafa A., Zokora, Ozer, Olcan, Bourceanu, Malouda ve Henrique ilk 11'iyle başlayacak.

M.Ö.Trabzonspor'un karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'i belli oldu.

M.Ö.Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 27 puanla 11. sırada bulunan Torku Konyaspor, 33 puanla 7. sırada yer alan Trabzonspor'u konuk edecek.


 Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Torku Konyaspor evinde Trabzonspor ile karşılaşıyor.

"TARAFTARLARIMIZIN SADECE ONUR'U ALKIŞLAMASI..."
Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, taraftarların maç sonraları sadece kaleci Onur Recep Kıvrak lehine tezahüratta bulunmasının diğer oyuncuları olumsuz etkileyebileceğini de söyledi. Mandıralı, şöyle konuştu:

"Performansa göre böyle bir tavır içinde oluyorlar. Bunun için söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu takımı etkiliyor mudur; 'evet' etkiliyor. Öyle hissediyorum. Ama Onur'un ortaya koymuş olduğu özel performans tabi ki takdire şayan, alkışlanması gereken bir performans. Taraftarımızın, ligde diğer oyuncu arkadaşlarımızın da bu takıma lazım olacaklarını düşünmeleri lazım. Tamam, sevelim ama bu kadar ayırt etmek doğru mudur, onun kararını iyi vermek gerekiyor."

11'LER

Stat: Atatürk
Hakem: Hüseyin Göçek
Saat: 16:00
Yayın: Lig TV & 61saat.com canlı anlatım servisi!

Torku Konyaspor: Itandje, Tolga, Kokalovic, Selim, Ergün, Ali Çamdalı, Borek, Djalma, Hleb, Hasan Kabze, Thorvaldsson
Teknik Direktör: Mesut Bakkal

Trabzonspor: Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut, M. Akbaş, Zokora, Bourceanu, Malouda, Olcan, Özer, Henrique (KESİN)
Teknik Direktör: Hami Mandıralı 

KADİR KELEŞ'TE YIRTIK ŞÜPHESİ
Trabzonspor'un Juventus ile oynadığı maçta sakatlanan Kadir Keleş'in sakatlığının ciddi olabileceği öğrenildi. Futbolcunun yırtık şüphesi ile MR'ının çekildiği ve bu nedenle Torku Konyaspor ile oynanacak olan maçın kadrosundan çıkartıldığı açıklandı. Kadir'in sakatlığının netleşmesi durumunda uzun bir süre sahalardan uzak kalabileceği belirtildi. Kadir Keleş'in yokluğunda savunmanın solunda ise Yusuf Erdoğan veya Aykut Demir'in görev yapması bekleniyor.

TORKU KONYASPOR İLE 26'INCI RANDEVU
Trabzonspor ile Torku Konyaspor, yarın yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 26'ıncı kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar iki takım arasında yapılan 25 maçta, Trabzonspor 13 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 6 maçı ise Torku Konyaspor kazandı. 6 karşılaşma da beraberlikle sona erdi. Trabzonspor, söz konusu maçlarda rakibine 39 gol atarken kalesinde ise 27 gol gördü.