Erman Toroğlu'nun değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Yan topu aciz olduğu için yapıyorlar"
Yabancı oyuncular çok ama senin elini ayağını bağlayan kişiler mi var? Rakibin yarı sahayı geçecek hali yok. Adamlara topu verip tuzağa çekersin. Ben bu kadar rezil bir takım görmedim. Karşımızda Fransa olsa biraz hareketlenirdik. İlk yarı bir tane pozisyon var. Zeki'nin ayak içi vurduğu top. Stoperlerin arasına gir, penaltı kazanmaya çalış... Cenk Tosun'un hali ne böyle? Ölmüş, ağlayanı yok. Bıraksınlar arkadaş... Yan topu aciz olduğu için yapıyorlar. En az 5 arkadaşın top almaya çıkacak. Dün Almanya - Hollanda maçını izledim. Kusura bakmayın. Türkiye'de Fenerbahçe - Trabzonspor maçını beğenenler var. O maçtan evvel Arsenal - Tottenham maçını izledim. O futbolsa bizimki cilalı taş devi. Bugün Roma'ya giden oyuncuyu aradınız mı? Neden? Çünkü adam geçiyor. Bugün Milli Takım'da hangi oyuncumzu adam geçti, bana söyleyin.

"Top atılmaz, alınır"
Şimdi rakibimiz Moldova. Onlar, Andorra'dan daha iyi. 70. dakikada adam topu iyi kullansa gitmişti. 1-0 geriye düşseydik çabuk oynardık. Top alan adamı herkes seyrediyor. Top atılmaz, alınır. Boşa çıkan adam yok.

Çağlar Söyüncü aşırtma yapıyor, yanında Cenk'e pas atsa ofsayt olacak. Çağlar'ın pozisyonu zor bir pozisyon çünkü. Cenk pozisyonunu al, boş kaleye atacak.

"Sen her şeyi doğru yaparsan kimse konuşmaz"
Fatih Terim 4 maç ceza almış... Sokakta Fatih Terim konuşuluyor. Milli Takım'ı konuşanı görmedim. Herkes Terim'in cezasını konuşuyor. Milli maç varsa onu konuşursun. Sen her şeyi doğru yaparsan kimse konuşmazdı. Ben Tahkim Kurulu veya Disiplin Kurulu'nun başında olsam istifa ederdim. Oraya girmek için kimleri araya sokturlar, biliyor musunuz? Ne muazzam yerlermiş.