Trabzonspor ile Galatasaray'ın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılamada 0-0 barebere sonuçlanırken her iki takımda 1'er puan aldı.

Ancak maçın 58. dakikasında Trabzonspor taraftarları duygusal bir tepki vererek Burak Yılmaz'ın kafasına su şişesi attı.

Kimse tarafından onaylanmayan hareketin ardından ise Burak'ın yanına giden Giray'da olaya müdahale ederken bir taraftar tarafından sahaya torpil atıldı. Çocukların oyun amaçlı kullandığı torpilin her iki futbolcunun yanına patlaması sonucu Giray'da olaydan etkilendi.

Kimsenin onaylamayacağı hareket nedeniyle sahaya yabancı madde atan taraftar Trabzonspor'u her fırsatta cezalandırma yoluna giden TFF'nin ekmeğine yağ sürmüş oldu.
Taraftarın yaptığı bu olay kesinlikle onaylanmazken, ancak yaygın medyanın da olayı büyütme yoluna gitmesi yadırgandı.

Hürriyet, Sabah gibi yaygın medya yine olayı abartarak okuyucularına duyurdu. Ses bombasının ne olduğu hakkında fikir sahibi bile olamayan İstanbul Medyası Trabzonspor'a karşı ön yargılı tavrını bu noktada da gösterdi.

Maçı sunan Lig Tv sunucusunun bir anlık, "Ses bombası" atıldı söyleminden yola çıkan İstanbul Medyasının muhabirleri de bu söylemi haberleştirirken büyük bir cahilliğe imza attılar.

Trabzonspor'a karşı ön yargılı haberleri ile bilinen Hürryet Gazetesi, "Ses bombası Giray ve Burak'ın üzerinde patladı" başlığı haberini verirken, içeriğinde ise, "Avni Aker'deki maçın 58. dakikada Burak Yılmaz'ın kafasına şu şişesi atıldı. Bir anda yerde kalan Burak'ın yanına hemen Trabzonsporlu futbolcu Giray Kaçar geldi.  Giray, Burak'ın durumunu kontrol etmek için gittiği anda o noktaya ses bombası atıldı... Atılan ses bombası iki oyuncunun hemen yanında patlayınca ikisi de acı içinde yerde kaldı.

Sahaya hemen iki takımın da sağlık görevlileri girerek ilk müdahaleleri yaptılar. Ciddi bir durumu bulunmuyan iki futbolcu da maça kaldıkları yerden devam ettiler. Yaşanan olaylar sonrasında Hamit Altıntop ve Onur Kıvrak taraftarların önüne giderek onları sakinleştirdi" ifadelerini kullandı.