61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor'un Olağan Mali Genel Kurul'unda şike komisyonu önerisi tartışmaya neden oldu. 

ŞİKE SÜRECİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU.. 

Levent Sekban yaptığı açıklamada, ''Şike Süreci 2011’den beri namus borcudur. Tüm Trabzonspor sevdalılarının beklediği bir harekettir. Şike süreci takip komisyonu açılmalıdır. Ben ve arkadaşlarım tamamen yönetimin arşivlerine geçsin diye soru sorduk. 3 hafta önce kendilerine ve bütün yönetime gönderdik. Banka yapılandırma ile ilgili özellikle tam bir bilgi alamadık. Alınan paranın tam karşılığı 2 sene ana para ödemesiz. 5. Sene balon para ödemesi var dedi. O balon para ödemesini 5. Seneni sonunda karşılıyor mu? O balon para ödemesinin miktarını da öğrenmek istiyoruz” dedi. 

ŞİKE KOMİSYONU TARTIŞMASI.. 

Bu sırada Şike Komisyonunun Kurulması için önerge veren Levent Sekban ile Divan Başkanı Ali Sürmen arasında küçük bir tartışma yaşandı. Şike Komisyonunun kurulması önerisini reddedildiğini  düşünen Sekban, Tüzüğün bazı maddelerini hatırlatarak bu durumun Genel Kurul Gündemine alınarak oylanmasını istedi. Ancak araya giren Sürmen, komisyonun Genel Kurulda oylanacağını sadece gündeme alınmadığını dilek ve temenniler bölümünde oylanacağını açıkladı.  

ŞİKE KOMİSYONU İÇİN YÖNETİMLE GÖRÜŞÜLMESİ KARARI VERİLDİ
Bütçenin kabul edilmesinin ardından, Genel Kurul Üyesi Levent Sekban tarafından önnerilen Şike Komisyonunun Kurulması önerisi oylandı. Oylama öncesinde ise öneriye veren Sekban, söz aldı. Sekban, “Trabzonspor genel kuruluna bilgi verecek olan şike Komisyonu Araştırma Komisyonunun kurulması kararı alınması.. Şike komisyonu araştırma komisyonunda 5 kişi bulunacak, 3 kişi yardımcı yedek üye..” dedi. Sekban, üye ve yedek üyelerin kimler olacağına da sözlerine ekledi.. 
Bunun üzerine Divan Başkanı Sürmen, Komisyonu kurulabileceğini ancak üyelerin kimler olacağı yönünde emrivaki yapılmaması gerektiğini ifade etti. 
Sürmen,  Şike Komisyonunun, Trabzonspor yönetimiyle görüşüldükten sonra kurulmasını Genel Kurulda oylandı. Sürmen, “Bence yönetimle konuşun. İstişare edin. Yönetim hukuk çalışmalarını kimseden gizlemiyor. Devam eden ir davanın komisyonunu oluşturacağız. Oluşturmasak sanki karşıymışız gibi algı oluşacak” dedi ve ardından oylamaya geçti. Oylamada Genel Kurul üyeleri yönetimle görüşüldükten sonra oylanması yönünde görüş belirtince Şike Komisyonu kurulmadı ve komisyon için yönetimle görüşülmesine karar verildi..