Vali Yücel Yavuz TFF heyetiyle gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na adaylık başvurusunda yer alan 9 kentten biri olan Trabzon’da yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin 2024 Avrupa Şampiyonası’na adaylık sürecinde Trabzon’unda aday illerden biri olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “Ülkemizin 2024 Avrupa şampiyonasında 9 aday şehir ve 10 stadyum ile diğer ülkelerle yarışında şehrimiz adına ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. İlimiz Karadeniz Oyunları ve 2011 Gençlik Olimpiyatlarıyla spor tesisleri alt yapısı bakımından uluslarararası turnuvalara her zaman hazır bir durumda. Adaylık sürecinde reklam, tanıtım, güvenlik ve konaklama konularında  üzerimize  düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğiz. 17. si düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na da yarışacak olan ülkemizin ve ilimizin adaylığı kazanması durumunda ekonomimize ve tanıtımımıza katkısıda yüksek olacaktır.“ dedi.

Türkiye 2014 Avrupa Şampiyonasına adaylık sürecinde   9 ilimiz, Ankara, Antalya, İstanbul, Bursa, Konya, Gaziantep, Eskişehir,Trabzon, Kocaeli şehirlerinin 10 stadyumuyla aday oluyor.