Sağlık Bakanlığı ile ASKF arasında imzalanan protoköl çerçevesince müsabakalarda görev alacak sağlık personeli sayısını artırmak, sporcu, antrenör ve yöneticilerin ilk yardım bilgisini geliştirmek gibi amaçlar ilke edinilmişti.

         Trabzon ASKF’den yapılan açıklamada ASKF olarak sağlık güvencesi olmayan sporcuların muayenesi ve tedavisinde önemli yol kat ettiklerini, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılan ilk yardın eğitimi kursları neticesinde sporcuların sağlık sorunlarının en asgari düzeye indirilmesi planladıkları belirterek, spor yapılan alanlarda spor bileşenlerinin uygulamalı eğitimi neticesinde sağlık bilgisiyle donatılmaları sporcularımız için çok önem arz ettiği belirtildi. ASKF Başkan yardımcısı Hasan Cahit ATASOY'un koordinatörlünde İki gün sürecek bu eğitimin neticesinde 85 ve üzeri puan alacak olanlara sertifikaları verildi.
     

ASKF Yönetim Kurulu bu programa verdiği desteklerden dolayı Sağlık Bakanlığı'mıza ve Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanlarına çok teşekkür etti.