Trabzonspor oyun kurumadı. Rakip sahaya topu taşıyamadı. Olumlu atak yapamadı. İkili mücadele kazanamadı. Hava toplarında hep sıkıntı yaşadı. Savunmada kademe hatası yaptı. Serkan Balcı’nın tarafından rakibe çok açık verdi. Janko’ya tek bir hava topu kaldırılmadı. Bütün bu eksikliklere rağmen bir de yavaş futbol oynamaya çalıştı.

Allah aşkına ilk yarıda böyle oynayan bir takım soyunma odasına galip gidebilir miydi? Üstelik rakip Mersin İdmanyurdu Ben Yahia ve Murat Erdoğan ile orta sahayı, Nobre ile de forveti iyi organize etti ve çok başarılı da futbol oynadı. 14. dakikada Nobre ile de öne geçti.

Mersin İdmanyurdu’nun da hatası, böyle bir rakip yakalayacaksın, bu kadar iyi oynayacaksın ancak ilk yarıyı 1-0 önde kapatacaksın.

Trabzonspor ikinci yarıya daha derli toplu başladı. Alanzinho oyuna hareket getirdi ve hemen neticesi alındı, Trabzonspor beraberlik golünü kazandı. Ama Trabzonspor kendi sahasında bu kadar yavaş tempoyla oynarsa maç kazanmakta zorlanır ve de zorlanıyor. Trabzonspor’un forveti hem tecrübesiz hem de gol vuruşları zayıf.
Aslında bu karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor adına ders çıkarılacak bir devreydi. Bordo-Mavililer, kendi evinde bu tür karşı oynayacağı rakipler karşısında daha ofansif bir kadroyla çıkmalı. Orta sahada pas organizasyonu yapmakta zorlanan Trabzonspor, sabırlı ve hızlı bir şekilde kontralara çıkarak, pozisyon bulmalı. İkinci yarıda golün dışında aklımda kalan pozislyon Olcan’ın kaleciyle sol çarprazdan karşı karşıya kalmasıydı. Genç ama tecrübesiz oyuncu Olcan, yine pozisyonu golle sonuçlandıramadı. Janko’nun yerine giren Henrique de çok etkisizdi. Hala iyi bir forvet yok.

Serkan Balcı bu futboluyla Trabzonspor’da zor oynar. Celutska doğal olarak her hafta farklı bir yerde oynadığından yerini yadırgadı. Soner attığı golün dışında sahada hiç yoktu. Janko’ya 65 dakika boyunca tek bir hava topu gelmedi. Janko kötü mü iyi mi anlamak imkansız. Olcan ise hala ortada yok. Bütün bunları düzeltmezse Trabzonspor ileriki maçlarda kendi sahasında sıkıntı çekeceği aşıkar.