?61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına sokabilir. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, tam açmamakla birlikte, belediyenin konut yapması veya sosyal konut anlamında vatandaşlara yardımcı olması hususunun tartışıldığını açıkladı. 
Başkan Zorluoğlu, “Belediyenin konut yapması veya sosyal konut anlamında vatandaşlara yardımcı olması hususu tartıştığımız bir konudur. Şu anda Türkiye’de ki ekonomik konjonktür buna çok uygun gözükmüyor ama her halde önümüzdeki süreçte belki bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bu manada bir çabanın içine girebiliriz. Kesin olmamakla birlikte böyle bir konuyu görüşüyoruz” dedi. 
TOKİ’nin Trabzon’da yapacağı 772 konutla ilgili bilgi de veren Başkan Zorluoğlu, Trabzon merkezde yer araştırması yapıldığını bildirdi. Zorluoğlu, “TOKİ’nin Trabzon’da yapacağı konut sayısı ve yerleri belli. Bizde olan bilgilere göre merkezde 480 konut, Araklı’da 50, Tonya’da 94, Sürmene’de 100, Şalpazarı’nda 48 olmak üzere toplam 772 tane konut paket içinde yer alıyor. 
Ortahisar’da da var ancak yer araştırılıyor. Merkezde yer araştırılıyor, alan araştırılıyor. Bu çerçevede 772 konut Trabzon’a yapılacak” diye konuştu.