61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Hizmet İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ilk sonuç Turkuaz Şirketinden geldi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 3 şirketinden biri olan Turkuaz’da çalışan 1001 işçi Kurban Bayramı öncesi maaşlarını zamlı alacak. 

1 YILDA YÜZDE 18 İLE YÜZDE 22 ARASI ZAM

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Hizmet İş Sendikası arasında Turkuaz Şirketinde çalışan işçiler için yürütülen Toplu İş Sözleşmesinde dün akşam anlaşmaya varıldı. Varılan anlaşmaya göre işçiler ilk 6 ay için yüzde 7, ikinci altı ay için yüzde 7, üçüncü altı ay için de yüzde 7 zam alacak. Bu zamlar işçilerin çıplak, günlük ücretlerine yani yevmiyelerine yansıtılacak.  İşçilerin, sosyal kalemlerine yansıyacak artışla beraber 1 yıllık ortalama yüzde 18 ile yüzde 22 arasında değişen zamlar alacağı belirtildi. Varılan anlaşmaya göre işçiler Kurban Bayramı öncesi de maaşlarını zamlı bir şekilde alacağı belirtildi. 

ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Toplu İş Sözleşmelerini başından itibaren yürüten Hizmet İş Sendikası Trabzon İl Başkanı İsmail Kaplan konuyla ilgili 61saat’e yaptığı açıklamada işçiler adına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti. Kaplan, "Toplu İş Sözleşmesi sürecinde ortaya irade koyan, sendikayla beraber oturup toplu sözleşme masasında diyalog yoluyla, ortak akılla bu işi çözme cihetinde bulunan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ve ekibine 1001 arkadaşımıza çifte bayram yaşattığından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

Toplu İş Sözleşme sürecinin devam ettiği TRABEL ve TRABSU ile ilgili yeni ayrıntıları paylaşan Kaplan, "Pazartesi ve Cuma arası TRABEL ve TRABSU ile ilgili toplu iş sözleşmelerimiz devam edecek. Orada da gelmiş olduğumuz noktalarda sadece parasal konular kaldı. Diğer bütün kalemlerde bizim istek ve arzularımıza belediyemiz karşılık verdi. Parasal konularda önümüzdeki hafta içinde TRABEL ve TRABSU’da da sonuçlandırma cihetine gideriz” diye konuştu. 

Toplu İş Sözleşmelerinin TRABEL ve TRABSU'da da anlaşmaya varıldıktan sonra hep birlikte törenle imzalanacağı ifade edildi.