61SAAT HABER SERVİSİ - İlçede 32 mahalleye su sağlayan Karakaya İçme Suyu Kaynağının yetersiz olduğuna dikkat çeken Oyman, yaptığı yazılı açıklamada, “Solday ve Boğaç deresinin oluşturduğu iki farklı kaynak 32 mahallenin dağıtımı için yetersiz. Su dağıtım planı uzun vadeli planlanmamış, başka bir kaynak eklenmelidir” ifadelerini kullandı. 

PLANLANAN DEĞERDEN YÜKSEK
Kaynak ve arıtma tesisi arasında ki suyun bulanıklığına da dikkat çeken Oyman, “Kaynak suyunun bulanıklığı, arıtma tesisinin planlanan değerinden daha yüksek olduğu düşünülmektedir. Özellikle yağmurlu günlerde bulanıklık daha da yükselmektedir. Dinlenme Havuzu: Arıtma Tesisine girmeden hemen önce suyun dinlenme havuzuna girmesi gerekmektedir. Dinlenme havuzu mevcut değildir” diye açıkladı. 

2018 YILINDA YAPILMASINA RAĞMEN… 
Arıtma Tesisinin etrafının pis ve güvenliksiz olduğunu ifade eden Oyman, açıklamasına şu şekilde devam etti: 
“Tesis 2018 yılında yapılmasına rağmen yeterli arıtmayı yapamadığı tereddütündeyiz. Ayrıca Tesis etrafı bakımsız, pis ve herhangi güvenlik önlemi bulunmamaktadır. Çevresine bakım yaptırılmalı, güvenlik önlemi alınmalıdır. 

SAĞLIKLI ŞARTLARA SAHİP DEĞİLLER
Arıtılan su bir kaç farklı noktadaki depolara gelmektedir. Depolar, suyu depolayacak sağlıklı şartlara sahip değildir; iç kısmına betonarme yerine fayans vb. döşeme yapılmalıdır. Depolar bakımsız, pis ve herhangi bir güvenlik önlemi bulunmamaktadır” 

SU YENİDEN BULANIYOR
Oyman, suyun tesislerde arıtılsa dahi hatlar arasında ki bakımsızlık ve pislikten dolayı yeniden bulandığını ifade ederek, “Su tesislerde arıtılsa dahi hatlar arasındaki bakımsızlık ve pislikten dolayı yeniden bulanmaktadır. Bazı mahallelerimizde hatlarda kaçak olduğu ihbarları da mevcuttur. Boru hatlarının yenilenmesi konusunda ihale yapılmıştır, ancak yeterli değildir. 

BAKIMSIZLIK VE PİSLİKTEN DOLAYI… 
Bu bölgelerdeki bakımsızlıktan ve pisliklerden dolayı suyun bulanıklığı yeniden artmaktadır. Ayrıca herhangi bir güvenlik önlemi bulunmamaktadır. 

HATLARDA SIKLIKLA KESİNTİ YAŞANIYOR
Hatlarda sıklıkla kesinti yaşanmaktadır. Kesinti olmadığı zamanlarda da akan suyun bulanıklığı fazla hatta çamur aktığı yönünde şikayetler mevcuttur” ifadeleriyle açıklamayı bitirdi.