Dünyaca ünlü veri sitesi transfermarkt'ın martın sonunda yaptığı güncellemeye göre bordo-mavililerin altyapısından yetişen Hüseyin Türkmen, Abdulkadir Parmak ile Arda Akbulut'un piyasa değerinde artış yaşandı. Bu sezon 19 maçta forma giyen ve takımına 6 gollük katkı sağlayan Parmak'ın 4 Ocak 2019'da 50 bin euro olan değeri 1 milyon 250 bin euro'ya, 22 maçta görev alan ve 1 asistle de skora da katkı sağlayan stoper Hüseyin Türkmen'in 4 Ocak 2019'da 600 bin euro olan değeri 1 milyon 250 bin euro'ya çıktı.

ÖMÜR ARTIK REKORA KOŞUYOR
Uğurcan Çakır'ın sakatlık yaşadığı süreçte kaleyi devralıp 4 maçta görev yapan 18 yaşındaki Arda ise 4 Ocak 2019'da 50 bin euro olan değerini 250 bin euro'ya yükseltti. Bu arada bu sezon lig ve kupada 2 gol 6 asistlik performans sergileyen 19 yaşındaki Abdülkadir Ömür, 32 maçta 3 gol ve 6 asistlik performans ortaya koyduğu 2017-18 sezonuna 25 maç sonunda yaklaştı. Genç oyuncu, kalan 7 haftada 2 gol veya asist üretmesi durumunda A takım düzeyinde skora en çok katkı sağladığı sezona ulaşacak. İlk olarak 2016-17'de Trabzonspor'da A takım formasını giyen Ömür, toplamda lig ve kupada 64 maçta görev aldı, bu süreçte 6 gol atıp, 12 asist yapmayı başardı ve parladı.

BU ÇOCUKLAR ALKIŞLANMALI
Teknik direktör Ünal Karaman, gençlere övgü yağdırdı. 52 yaşındaki hoca, çok iyi bir takım olduklarını ve aile ortamının bulunduğunu belirterek, "Bu çocuklar sezon başından beri en büyük sıkıntıları çekiyor. Buna başkanımız ve yönetimimiz de dahil. Bu çocukların hepsi kocaman bir alkışı hak ediyor. Sezon başından beri her türlü zorluğa direnerek bize bu günlere getirdiler. Biz bugün hâlâ zirveyi düşünen bir Trabzonspor'u konuşuyorsak camia bu çocuklara çok şey borçlu ve bir alkışı hak ediyorlar" diye konuştu.

OLCAY'IN UĞURU
Ligin ilk yarısının bitmesinin ardından kadro dışı bırakılan ve 25. haftadaki Akhisar maçıyla formasına kavuşan Olcay, farkını hissettirmeye başladı. Ligin ilk yarısını 2. sırada bitiren bordo-mavililerde yaşanan sakatlıkların ardından 5 hafta da 11 puan kaybedilmişti. Olcay'ın affedilip takıma katılmasından sonra bordo-mavililer, oynadığı üç maçta Akhisarspor'u 2-1, Erzurum'u 1-0 ve Antalya'yı 4-1 yenerken fire vermedi..