61SAAT SPOR SERVİSİ- Hasan Tüncel

Yaklaşık 1 yıl önce yapımına başlanın Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi içerisinde yer alan doğal çim ve sentetik çim saha arasındaki alana çift taraflı tribün yapılması projesinde sona gelindi.

BİR TRİBÜN DAHA YAPILACAK

Gençlik Spor Bakanlığı tarafınca yaptırılan projede sahalara yapılan tribünler büyük oranda tamamlanırken profesyonel takımların maç yapacağı bölüme bir karşı tribün daha yapılması kararlaştırıldı.  2 bin seyirci kapasitesine sahip olacak tribün böyelikle toplam rakamı 5 bine çıkaracak.  Önümüzdeki ay ihaleye çıkacak olan tribünün amatör ve profesyonel takımların sorunlarını büyük oranda çözeceği ifade edildi.

ÇATI KAPLANDI, ODALAR BOYANIYOR

1500 kapasiteli 3 bin kişilik tribünde 117 kişilik protokol ve 35 kişilik de basın odası yer alıyor. Çatı kaplaması tamamlanan tribünlerde koltukların monte işleminde de sona gelindi. Hakem odası, kulüp odası, soyunma odası ve basın odası gibi bölümlerin boyama işlemine geçilirken suni çimde amatör takımların mücadele edeceği, doğal çimde ise profesyonel takımların mücadele edeceği öğrenildi.

STADYUMLARIN İSMİ YAVUZ SELİM VE FATİH

Yapımı büyük oranda tamamlanan stadyumların isimleri de belli oldu. Trabzon’da daha önce yıkılan ve millet bahçesi olarak yeniden düzenlenen Fatih Stadı ve Yavuz Selim Stadı’nın ismi burada yaşayacak.

Profesyonel takımlar için yapılan stadyumun ismi  Yavuz Selim Stadı’ olurken amatör takımlar için yapılan stadyumun ismi ise Fatih Stadı oldu.