61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Trabzon eski Divan Başkanı Ali Özbak’ın ismi yaşatılması için Soğuksu Mahallesinde isimsiz bir sokağa verildi. 

CHP’li üye Cahit Erdem’in önerisi ile meclis gündemine gelen, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından incelenerek karara bağlanan dosya bugün Trabzon Büyükşehir Meclisi gündemine geldi. 

Komisyon tarafından meclise verilen bilgide 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarlığının söz konusu isim değişikliğinin, adres karışıklığına neden olacağı gerekçesiyle farklı bir yere verilmesini talep etti. 

Soğuksu Mahallesi Muhtarlığı ise Kisarna Caddesi üzerinden isim değişikliğinin karışıklığa neden olacağı gerekçesiyle 1406 nolu sokağa işaret etti. 1406 sokakta ki bina sakinleri ile yapılan anket çalışmasında sokak isim değişikliğinin uygun olmadığı kararı çıkarken bu sokağın ekli krokisinde gösterilen Vatan Caddesi ve Köşk Caddesi arasında oluşan isimsiz sokağa bu ismin verileceği belirtildi. 

Komisyon Vatan Caddesi ile Kösk Caddesi arasında oluşan isimsiz sokağa Ali Özbak’ın isminin verilmesini uygun gördü. 

Komisyonun bu önerisi sonrasında konuşan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Ali Özbak ağabeyimiz Allah rahmet eylesin büyük Trazonpor sevdalısıydı. O sevdasının icrasını da yapmış büyüğümüzdü. Trabzonspor’un tarihinin en kronolojik ve doğru şekilde tutabilen ve kaydeden bunu da eser haline getirmiş birisidir. Takdir sizlerindir…” dedi. 

Öneriyi veren Cahit Erdem ise, “Detaylı bir çalışma yapmışlar. Ali Özbak ağabeyimizin isminin yaşatılması adına bu önergeyi verdim. Bu sokğa bu ismin verilirken özellikle sizin ve bizim komisyonun hepimizin bu tabelayı çakarken bir arada olup bu güzel günü birlikte yaşamayı arzu ediyorum. Öyle bir tören yapabilirsek güzel olur…” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından meclis Özbak’ın isminin sokağa verilmesine oy birliği ile karar verdi…