61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeniden yönetime girip girmeyeceğini, Burak Yılmaz, Onur Kıvrak ve maddi yapılanma ile ilgili konuşan Hacısalihoğlu dikkat çeken bilgilere yer verdi. 

Aspor’a konuşan Hacısalihoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları;

OLUP OLMAM ÖNEMLİ DEĞİL

“Bir kaç defa kanaatimi söyledim. Şu anda önemli bir fenerbahçe maçı var. Trabzonspor açısından çok önemli ben olurum olmam o kadar önemli değil. Trabzonspor’un gündemini benim olmam meşgul etmemeli maçtan sonra konuşalım.

EKONOMİK DURUM İYİ DEĞİL

Trabzonspor’un ekonomik durumunun iyi olmadığını defalarca söyledim. Trabzonspor hiç bir durumunu taraftardan gizlemeyecek açıkça anlatacak. Buna göre taraftarın beklentisi olacak ya da göreve talip olanlar sürprizle karşılaşmayacak. Soranlara anlattık hatta sorulmadan açıklama yaptık. 

SIKINTILARLA KARŞILAŞILACAK

Kulüplerin sağlıklı olarak yollara devam etmesi mümkün değil. Büyük takım dediğimiz grup takımın yüksek borcu var. Dönüştürebilir hale çevrilmesi lazım, sağlanmazsa Avrupa’dan TFF’den sıkıntılarla karşılaşacaktır. Bir düzenlenmenin yapılması lazım. Türk futbolu aksi takdirde büyük zararlarla çıkacaktır. Sağlıklı şekilde değerlendirip düzenleme yapılması gerekiyor. 

DÖVİZ KURUNA KURBAN GİTTİK

Göreve gelirken de açıklamamız olmuştu “biz 6 aylık dönem var 3 yıl artı 6 ayda kulüp düzenleme yapabilir. Sağlıklı bir yapıya kavuşabilir. Bu yolda giden kişilerden oluşan yönetimlerle olabilir. Daha 2. Ayda neticelerle ilgili değerlendirmeler oldu. 6 ayda bu işin nasıl yapılacağının planlaması yapılabilir. Trabzonspor şu anda görevde bulunan yönetimle bir çok konuda sağlıklı adımlar attı. Türkiye’de herkesin bildiği büyük bir döviz kur artışı oldu. Aşağı yukarı tamamını ödemenin dövize bağlı olduğunu düşünürsek yaptığımız ödemeler kur farkına kurban gitti. Kulübün gerçeklerine uygun bir yol izlenirse kulüp rayına oturacaktır. 

BURAK VE ONUR’A TEKLİF YOK

Arzu edilmeyen bazı gelişmeler oldu. Teknik kardonun kanaati doğrultusunda karar verdi. Süreç devam ediyor. İzin istediler gerekli izinler verildi. Bundan sonra çalışmalarını ayrı olarak sürdürecekler. Kendilerinin bir talebi olur yeni yönetim farklı düşünür bilemeyiz. 
Şu anda transfer dönemi değil resmi bir bilgi yok. Kişisel olarak yöneticilerle görüşme olabilir ancak resmi bir teklif yok. 

TRANSFER OLABİLİR 

Devre arasına bir kaç maç daha var onun için teknik kadro tahmin ediyorum takviye kararını oluştururken bir yanda lig maçına hazırlanıyordur. Yoğunluğunu oynanan maçlara ayırmış durumda. Acil ihtiyaçlara göre talebi olur. Yeni arayışlar yerine eldeki mevcutlarla düzenleme yapmanın Trabzonspor’un ekonomisine daha uygun olacağını düşünüyoruz. Düzenlenemeyecek bir karar olursa transfer yapılır. 

GENELDE TEPKİLER OLUMLU

Bir takım icraatlar yapılıyor. Hiç geri durmam. Yönetim bir karar almışsa görevdeysem görevdekiler karar vermişlerse bunu sahiplenirim. Belki bundan dolayı kendine göre hoşnut olmayan insanlar var. İşin bir tarafına bakıyorsanız. Pozitif de mesajlar geliyor. Kendi konumum düşünceme göre karar veririm. Asla Trabzonspor’un zararına bir konunun içinde olmam uygulama yapmam bu kararlar bazılarının hoşuna gidebilir bazsının gitmem. Sosyal medyayı gençler kullanıyor kısmen görüyorum. Bana hep olumlular geliyor. Geçmişte sorumluluk almış insanların kanaatlerini bir parça daha fazla önemsiyorum. Daha iyi takdir ediyorlardır diye düşünüyorum.